mynewspapers.net

Hur man byter bränslefilter på en 1998 Chevy Malibu

Hur man byter bränslefilter på en 1998 Chevy Malibu


Bränslefilter ansvarar för svällning någon form av bränsle orenheter och hindrar dem från att delta i spridarna, igensättning dem. Symptomen på en igensatt bränslefilter inkluderar problem i början, dålig acceleration och andra motor prestandaproblem. Det finns inget filter byte intervall för 1998 Chevy Malibu men Chevrolet rekommenderar byter de flesta bränslefilter mellan 60 000 och 75 000 miles.

Instruktioner

• Parkera Malibu på en plan yta. Se också till att parkera Mailbu i ett väl ventilerat utrymme som utanför eller i ett garage med dörrarna öppna för gas rök att fly. Stänga av motorn och engagera sig i nödbromsen.

• Ta bort locket från bensintanken till depressurise bränslesystem. Detta innebär att någon gas sprutning när bränsleledningar tas bort från bränslefiltret.

• Jack upp baksidan av Malibu och stöd fordonet med jack står. Var noga med att placera pallbockar under den utsedda bakre stöttning poäng. Då, sakta släppa uttaget så att Malibu vilar tryggt på läktarna. Lämna jack på plats.

• Krypa under driver sidan av Mailbu framför föraren sida bakhjulet. Leta upp bränslefilter, monterad på ramen direkt framför bränsletanken. Bränslefilter har en snabbansluten bränsle linje i ena änden och en hex-head bränsle linje mutter i andra änden. Skjut droppande pannan under bränslefilter.

• Ta bort snabbansluten bränsleledningen från bränslefiltret genom att klämma på plast klippen ligger på slutet av bränsleledningen. Tryck bränsleledningen inåt och sedan vrida bränsleledningen ungefär en fjärdedel av en vänd moturs för att lossa bränsleledningen från röret. Dra ut på bränsleledningen och det kommer att komma rakt av filter bränsleledningen.

• Ta bort hex-mutter bränsleledningen genom att vrida muttern moturs med en metrisk fast nyckel. Sedan, dra bränsleledningen från slutet av bränslefiltret.

• Dra nedåt på flexibla bränsle filter fästet med en hand och ta bort bränslefiltret från fästet med den andra handen. Lägg gamla bränslefiltret i droppande pannan.

• Skjut in nya bränslefiltret i flexibla fästet med bränsle filter kontakter vänd åt rätt håll. Då, glida snabbansluten bränsleledningen direkt på bränsle filter röret tills den snäpper på plats. Dra ut på bränsleledningen att se till att det säkert är knäppte till bränsle filter röret.

• Skruva hex-head mutter bränsleledningen till den andra änden på bränslefilter. Dra sedan åt muttern med metrisk skiftnyckel tills snäva. Ta bort droppande pannan ut från under Malibu och skruva på korken på bensintanken.

• Vrid nyckeln till den tillbehör i fem sekunder och sedan tillbaka till läge off. Upprepa detta sammanlagt tre olika tider så att bränslepumpen kan fylla det nya bränslefiltret med gas.

• På startmotorn och inspektera det nya bränslefiltret för någon gas läcker runt bränsleledningar. Stänga av motorn.

• Jack baksidan av Malibu tillbaka upp och dra jack står ut. Lägre Mailbu tillbaka till marken och dra domkraften ut från under bilen.