mynewspapers.net

Hur man byter boll leder 1989 Chevy Pickup

Hur man byter boll leder 1989 Chevy Pickup


Din 1989 Chevy truck kulleder är stål lager med ett uttag som är förpackade i stål och skjut in Styrspindel. De erbjuder dig större kontroll, komfort och flexibilitet i styrningen din lastbil genom att fungera som ett gångjärn mellan lastbilens hjul och fjädring. Det är viktigt att upprätthålla din kulleder vid första tecken på slitage, eftersom deras fortsatt nedbrytning så småningom kan skada din lastbil fjädring. Även uppgiften att ändra kulleder är måttligt utmanande, kan du utföra den här proceduren själv, men ge dig minst två timmar att slutföra jobbet.

Instruktioner

• Ta upp framsidan av lastbilen med en jack, låt den vila på pallbockar och ta bort däck med ett däck järn.

• Tryck på cottar pin slutar med tång, långsamt dra ut den, och sedan lösgöra och ta bort axeln med ratchet och uttag. Slå axeln lätt med en gummi hammare tills den drar sig tillbaka in i hub. Kulleder är på lastbilens kontroll armar, både övre och nedre. De liknar en boll och cup inneslutet i gummi.

• Unbolt primära bultarna på både toppen och botten av bromsok sida. Ta bort bromsok med händerna och avbryta bromsok med ett bungee rep från broms rotorn. Detta kommer att ge dig gott om utrymme att arbeta samtidigt som också underlättar bromsok till installera igen när du har installerat de nya styrleder.

• Ta bort bromsen rotorn med händerna. Tryck på cottar pin ändarna på den övre bollen gemensamma fästmutter tillsammans med tång, och långsamt dra ut. Ta bort bollen gemensamma fästmutter med ratchet och uttag.

• Placera bollen gemensamma borttagningsverktyget så i slutet av det sitter fast i centrum där styrning Styrspindel och kulled träffas, då separat styrning knoge och kulled av lätt hamrar bollen gemensamma borttagningsverktyget.

• Tryck axeln tillbaka till navet och ta bort navet och styrning knogen med händerna. Lossa låsringen hölje runt kulled med tång och sedan skjuta bollen gemensamt med bollen gemensamma verktyget tills gemensamt släpper från länkarm. Ta bort den övre kulleden genom att placera bollen gemensamma borttagningsverktyget det och vrida handtaget tills de gemensamma utgåvorna.

• Installera nya kulleden, sedan slutföra installationen genom att följa stegen i omvänd ordning. Efteråt, vridmoment axel nav församlingen muttern till 185 foot-pounds med en momentnyckel.