mynewspapers.net

Hur man byter bakre vindrutan torkarblad på min RAV4

Hur man byter bakre vindrutan torkarblad på min RAV4


Medan alla fordon har främre vindrutetorkare, vissa fordon, som Toyota RAV4, också ha bakre vindrutetorkare. När torkarblad bakre vindrutan går dåligt på din RAV4, förhindrar det torkar avlägsna alla regn eller snö från det tillbaka fönstret, orsakar en minskning i synlighet. Så fort du märker att torkar inte längre är rengöring fönstret bör du byta bakre torkarbladet på din RAV4.

Instruktioner

• Lyft av locket som täcker slutet av wiper armen där man fäster på baksidan av RAV4 precis under bakre vindrutan. Den gemensamma jordbrukspolitiken kan lyftas genom att vrida den ett kvarts varv medurs, greppa den på sidan närmast torkar armen och dra uppåt.

• Dra torkar armen från fönstret tills det fångar och står upp egen. Vrid torkarbladet på armen tills den sitter på en 90-graders vinkel på armen, och dra sedan bladet rakt av armen.

• Byt ut torkarbladet med ett nytt torkarblad. För att ersätta bladet, linje fästet av bladet med kroken på wiper blade armen och driva bladet på armen, mycket på samma sätt som du bort ursprungliga bladet. Du bör höra ett klick som bladet låser på plats.

• Lägre torkar armen så att torkarbladet lägger platt mot bakre vindrutan. Om bladet inte ligga platt, bladet har installerats felaktigt och du bör dra armen upp igen och installera om bladet.