mynewspapers.net

Hur man byter Bakre trumbromsar på en 2001 Ford TaurusTrumma bromsar arbete genom att trycka ett par kuddar eller "skor" utåt, mot insidan av en trumma bifogas Hjulnavet. Detta skapar friktion för att sakta rulla. Trumbromsar på din 2001 Ford Taurus är mer komplicerad än de främre skivbromsar, men också bära mer långsamt. Du bör kontrollera de bakre bromsarna i din Oxen var 30.000 miles och byt skorna vid behov. Replacement kuddar kan köpas på de flesta bildelar butiker.

Instruktioner

• Lossa de bakre släpande nötterna och lyfta fordonet med en domkraft. Sänka den säkert på en jack stå och ta bort hjulet och bromstrumman. Lift är från ram järnväg som buktar utåt framför den bakre däcket. Taurus ägarhandboken har ett diagram.

• Bända omslaget från centrum av navet med en flat skruvmejsel. Ta bort muttern under och bild hub montering av spindeln.

• Genom att vrida de två stiften som behåller hold-down springs 90 grader för att släppa fjädrarna. Ta bort fjädrar och pins. Det finns en håll ner våren i centrum av varje sko.

• Bända isär skorna högst upp och dra dem utåt, koppla loss dem från cylindern. Parkering broms hävarm fäster till toppen av bakre skon med en PIN-kod och C-clip. Bända upp klippet och ta bort spaken. Tryck på skor, regulator och våren ut som en enda enhet.

• Vrid star-edged muttern i centrum av skaderegleraren tills justeringsanordningen är så kort som möjligt. Ta bort de två källorna, att notera hur de fäster. Skjut skor av skaderegleraren, lämnar den på plats på golvet. Det är viktigt att inte bifoga någon ände av det upp och ner. En hävstång är ansluten till den främre sko. Luta och flytta den.

• Installera spaken på den främre sko och skjut båda skor i justeringsanordningen. Bifoga lägre våren och sedan använda vass tång för att fästa övre våren. Placera församlingen i Bromsfoder och återanslut parkering broms hävarm. Plats av stövelskaft på bromscylindern och installera hold-down klipp, se till att deras stift sitta i spår. Vrid justeraren stjärnan tills skorna är nästan där trumman kommer att sitta.

• Installera nav och nav muttern, åtdragning till 188 till 254ft-lbs. Push locket på plats. Spraya ner hela bromsaenheten med broms renare, anvisningarna på burken. Installera bromstrumman och hjul. Dra åt lug nötter och sänka bilen. Dra åt muttrarna lug fullt ut. Upprepa på andra sidan.

• Göra flera låg hastighet stopp i framåt och bakåt så att bromsarna att själv justera. När bromsarna känner normal, är det säkert att köra på vägen.