mynewspapers.net

Hur man bygger utomhus trätrappor

Hur man bygger utomhus trätrappor


Bygga trappan du behöver för ett nytt däck eller gamla verandan kan ske enligt det förfarande som används av snickare och byggare överallt. Med lite planering och några grundläggande geometri, kan du bygga utomhus trätrappor i en eftermiddag som ger varaktig tjänst för år framöver.

Instruktioner

Beräkna slitbanan och Riser nedskärningar

• Förlänga en rak bräda horisontellt från ovansidan av däck eller veranda plattformen och över ytan var basen av stegen kommer att landa. Använda en nivå som placeras ovanpå styrelsen för att göra vissa utökade styrelsen är horisontellt nivå. Ta vertikal mätning med ett måttband. Detta mått kallas "trappalöneförhöjningen."

• Dela uppgång bestäms i steg 1 av 7 inches, vilket är standard genomsnittet för en bekväm steghöjd. Det är osannolikt uppgång kommer att dela lika, så runda resultatet uppåt eller nedåt till närmaste heltal. Dela upp det numret i upphov mätning. Till exempel motsvarar en ökning med 45 tum dividerat med 7 6.4 steg. Runda 6.4 ner till 6, närmaste heltal, dividerar sedan uppgång (45 tum) med 6. Resultatet är 6 steg risers på 7 1/2 inches.

• Bestäm däckens mönsterdjup önskas för stegen. För detta förfarande blir slitbanor två två av sex styrelser, sida vid sida, med en 1/2-tums mellanrum mellan de två styrelserna och en 1/2-tums TRAPPNOS överhäng, för totalt trampa djup av 12 inches. Slitbanor också kan vara en enda styrelse men är oftast mellan 11 och 12 inches djupt.

Skärande trappa Stringers

• Vila en längd av 2-tums av 12-tums tryckimpregnerat virke på sawhorses att lägga ut första trappa stringer, som kommer att stödja morgonpigga och slitbanor.

• Markera den första slitbana riser skåran genom att lägga en vinkelhake platt på stringer styrelsen ansiktet. Anpassa riser dimensionen på den korta armen av utformningen kvadrat och slitbanan djupdimensionen på torget, längre arm i linje med kanten av stringer styrelsen. Scribe en blyertspenna linje längs båda kanterna på torget att markera skåran att skäras av stringer.

• Upprepa steg 2 för antalet slitbanor och sättsteg bestäms i avsnitt 1. Justera varje slitbanan rad med föregående riser raden markeras.

• Mät riser kontentan dimensionen riser, minus tjockleken på din slitbanan material. I det här fallet är det 1 1/2 inches för två av sex slitbanor. Omfatta en linje från denna mätning square riser linje och parallellt med första slitbanan skär raden märkt i steg 2. Detta markerar basen skära för trappa stringer.

• Lägger ut toppen skär av stringer. Mäta upp däckmönster linje från yttre kanten av stringer styrelsen till slitbanan djup mätningen, minus riser skivornas tjocklek. I det här fallet är riser styrelser 1 tum med 8 inches, så 3/4 tum subtraheras från däckens mönsterdjup. Torget denna linje ner från den översta slitbanan linjen och parallell till föregående riser rad.

• Använd en cirkelsåg för att skära raderna slitbanan och stamledning. Klipp bara till insidan hörnet av skårorna, sedan avsluta snitt med en handsåg eller sticksåg. Klipp inte bortom dessa rader.

• Använda färdig skurna stringer som en mall för att markera andra stringers behövs för trappan. Generellt finns det minst tre frilansreporter för steg 36 inches bred, och fyra eller fler--fördelade högst 18 inches isär--för bredare trappor.

Montera trappor

• Mäta ner vertikalt från däck eller veranda ytan till en punkt som är lika med riser höjd används för stringer layout, plus tjockleken på slitbanan materialet och gör en penna märka. Använda en nivå för att utöka denna linje horisontellt tvärs över trappan.

• Position en av utanför vägare med toppen mot rim reglar av däcket eller veranda, och basen styckade vilar platt på landning ytan. Håll den övre ytan på översta slitbanan skära på den horisontella linjen markerade i steg 1. Fäst stringer rim reglar med 1 1/2-tums prydnad skruv att hålla det på plats. Använda en vinkelhake för att verifiera stringer är fyrkantiga och vinkelrät mot raden av däcket eller veranda. Använda en nivå för att göra vissa stringer är lod.

• Upprepa steg 1 för centrum stringer och utanför stringer på motsatt sida av trappan. Kontrollera att den övre ytan på toppen slitbana på däck eller veranda ytan motsvarar riser mätning, plus tjockleken på slitbanan materialet. Detta säkerställer den top riseren är korrekt när slitbanor är installerade.

• Skär två av sex block att passa tätt mellan vägare och mot ansiktet på rim reglar. Bifoga dessa block till däck eller veranda rim reglar med 2 1/2-tums plated trall skruvar, sedan bifoga topparna på stringer brädorna till block. Använd en byggmästare vattenpass över alla slitbanan ytor så att stegen är lika med varandra.

• Skär en längd av riser material med bredden på stegen. Bifoga det till den första riser ansiktet vägare, att minst två lodrätt placerade 1 1/2-tums prydnad skruvar på varje stringer.

• Mät bredden på trappan. Skär två längder av två av sex däckmönster material till denna dimension, plus 1 tum. Den extra tum möjliggör en 1/2-tums överhäng på varje sida att matcha 1/2-tums överhäng av slitbanan TRAPPNOS som ingick i slitbanan djup beräkningen. Bifoga den slitbana materialet på den första slitbana position, med minst två 2 1/2-tums prydnad skruvar i linje med varje stringer på varje bräda. Hålla den slitbanan tillbaka kanten snäva till riser styrelsen du installerat i steg 5 och centrerad kring vägare till överhäng ytterkanterna. Upprätthålla ett 1/2-tums mellanrum mellan de två styrelserna.

• Upprepa steg 5 och 6 för varje slitbanor och sättsteg till toppen av trappan att slutföra monteringen.