mynewspapers.net

Hur man bygger steg på en ojämn yta

Hur man bygger steg på en ojämn yta


Steg ta människor från en nivå till en annan. I ett hus, som är ganska enkel. Du bygga steg till en övervåningen eller från en källare till utanför eller från en trottoar till en veranda. De är ganska standard steg situationer, med fasta höjder och bredder. Stegen är svårare utanför, i en gård eller trädgård eller på en väg där ytor varierar och kan vara ojämn eller av nivå. Men med planering och förberedelser, kan du bygga steg nästan var som helst.

Instruktioner

• Bestämma där du behöver steg och markera ut en tuff bana med en trädgårdsslang eller sträng linje. Mäta branta betyget. Ange en andel på toppen och en annan längre stav eller stång på botten. Lägg en sträng mellan dem och nivå det med en line-nivå. Mät avståndet från botten av den lägre insatsen till strängen och avståndet mellan topp- och insatserna. Använd dem för att räkna vinkeln; 33 procent betyget, exempelvis vilja droppa 1 fot för varje 3 fötter av avståndet. Mät vinkeln på sidan av området steg om marken sluttar båda hållen.

• Använd vinkel beräkningen för att avgöra hur många steg du behöver och hur de bör fastställas. Planera åtgärder med sättsteg (step up) ingen mer än 1 fot och helst ca 8-9 inches. Planera slitbanor (nivå delen av steget) vara minst 1 fot bred. Räkna ut hur många steg behövs för att täcka den totala ökningen av marken och hur många kommer att behövas för att täcka längden. Lägga till stammen noga fördelade på branta sluttningar, färre steg med bredare slitbanor eller landningar på mjuka sluttningen.

• Design trappa vara nivå, även om marken sluttar uppåt och nedåt eller i sidled. Använd sidan stenar eller väggar att bygga upp eller hålla tillbaka ojämnt underlag på sidorna av stegen. Gör en kort vägg om det finns en brant sluttning på ena sidan av stegen. Bygger det upp till match nivån på andra sidan, med hjälp av tegel eller sten eller marksten du använda för stegen.

• Göra stegen genom att gräva ut en grov steg arrangemang i marken med en spade. Gräva minst två gånger djupet av steg material, sten eller tegel. Lägg ett lager av grus över smuts. Låg landskap tyg först om ogräs och gräset kommer att vara ett problem. Lägga ett lager av sand för att göra nivellering marksten lättare. Börja bygga steg på botten. Det första steget nivå och fast, sedan det andra steget bakom den så dess riser är något under det första steget. Arbeta dig upp.

• Bygga en mur som faktiska steg om lutningen är svår på ena sidan av stegen. Gräva ett dike parallellt med stegen, sätta ner en grus bas, sedan lägga stenar eller block i diket, arbeta upp steg, tills det finns en solid steg vägg. Använda murbruk för att hålla stenar eller block om backen är brant att torra staplar kan halka. Lägg till slitbanor och morgonpigga att matcha väggen när den är klar.