mynewspapers.net

Hur man bygger smidesjärn projekt

Hur man bygger smidesjärn projekt


Smidesjärn projekt ta formen av många poster, inklusive bänkar, bord, ljuskronor, ljusstakar, skulpturer och räcken. Användning av smidesjärn projekt bestäms av behovet. Utforma projektet är en rolig och spännande strävan, som kasserade delar av smidesjärn kan göra unika och ovanliga projekt. Viktiga är att ordna bitar i en visuellt tilltalande design. Svetsning smide bitar tillsammans för att skapa ett projekt ger stor tillfredsställelse till konstnären.

Instruktioner

• Rita en detaljerad design av projektet på en bit papper. Lägg till höjd, bredd, djup och form beskrivningar i ritningen. Till exempel en smidesjärn gate 4-fötter tall med 8-fot lång. Ge designen inuti ramen raka och böjda bitar av smidesjärn. Lägga till en platt solen design att pryda mitt i porten. Solen är en disk av metall 3-fot i diameter.

• Rita 3-fots cirklar på en bit 1/8-tums plåt av järn med rörmokare krita eller täljsten. Skär cirkeln från järnet med en bandsåg med en metall blad. Använd tid och tålamod för att skära cirkeln för att undvika hack i kanterna.

• Avmarkera ett område på ett betonggolv 6-av-10 fot. Placera 3-fots cirkeln i mitten av området. Placera 4-av-8-fots raka smidesjärn ramen runt utsidan av cirkeln. Överlappa 4 - och 8-fots bitar för att skapa ramen.

• Plats rak smidesjärn inlägg inom ramen på önskade platser. Böj de återstående inlägg i den form som önskas genom att placera slutet i en bänk vice. Rulla smidesjärn över önskad pipe bredden. Till exempel; om en 4-tums kurva, rulla sedan smidesjärn runt en 4-tums metallrör. Denna process är svårt. Böja järn tar muskel. Personer som äger en smidesjärn bender behöver inte en bänk vice.

• Göra vinklat inlägg genom att placera metallen i önskad position. Svetsa bitar tillsammans för att skapa önskad post formen. Placera posten i önskad plats på grinden. Till exempel; skapa en diamant från smidesjärn tar fyra stycken av 21-tums smidesjärn. Gör en mall att placera fyra bitar så de är 4 fot lång när det är färdigt. Svetsa på lämpliga platser.

• Säkra smidesjärn ramen tillsammans och svetsa de fyra hörnen. Flytta inlägg så att de passar fortfarande. Svetsa inlägg och den centrala cirkeln på plats. Svetsa ytterligare bitar av smidesjärn i kretsen att skapa ansiktet av solen. Strålar kan läggas om så önskas.