mynewspapers.net

Hur man bygger hemlagad passiva Solar Air värmare

Hur man bygger hemlagad passiva Solar Air värmare


Passiv solenergi air värmare värmeväxlare är enkla enheter som drar nytta av det faktum att varm luft stiger. En solar air värmare kan lätt byggas hemma i ett söderläge fönster, med hjälp av skumgummiplattan core, svart färg, tejp och en termometer med en sensor. Detta projekt kan göras av en förälder och barn på en eftermiddag.

Instruktioner

• Välj ett söderläge fönster och ta bort allt på fönsterbrädan. Ren fönstret noggrant.

• Skär det första exemplaret av core skumgummiplatta lite mindre än fönstret. På nedre kanten, med hjälp av exacto kniv och metall linjal, klipp ut flera 1-tums-hög av 6-tums-wide band, så det har "fötter." Måla styrelsen platt svart på båda sidor.

• Skär den andra halvan av core skumgummiplatta att exakt passa in i fönstret. Inte måla den, lämna det vita. Klippa en liknande uppsättning fötter på nedre kanten. På den övre kanten av brädet, markera flera 1 - genom 2-tums skårorna. Skära ner en tum, men endast poäng nedre kant. Noggrant vik remsan inåt, så det gör en flik. Skär tre eller fyra av dessa klaffar, lika fördelade över toppen av styrelsen.

• Noggrant med hjälp av tejp, tejpa översta kanterna på viftar på vita tavlan till överkanten på den svarta linjen. Bottnar i de två styrelserna blir inte ens. Placera värmaren monterade luft i fönstret. Nederkanten på den svarta linjen är på insidan, vinklad mot fönsterglas och vit styrelsen bara passar in i inre kanten av fönstret. Viftar bör hålla de två styrelserna isär så att luften flödar mellan dem. Duct tape sidorna av whiteboard på väggen så det rymmer hela enheten i fönstret. Tejpa inte toppen och botten.

• Montera termometern på väggen och infoga sensorn inuti enheten, på toppen. Den svalare luften i rummet kommer att flöda i på undersidan av enheten, förbi fötterna. Som solen skiner i fönstret, luften värms upp och stiger, rinner ut från toppen av luft värmaren. Beroende på säsong och tid på dagen, kan en solar air värmare ge en betydande förändring av temperatur.