mynewspapers.net

Hur man bygger hemlagad languster fällor

Hur man bygger hemlagad languster fällor


Kräftor, sötvatten kräftdjur som liknar små havskräftor, är uppskattad för sin utsökta smak. Att fånga dessa små varelser är inte alltför svårt med ordentlig fällan. Du kan göra hemma en enkel kräftor fällan, kallas en kudde fälla, som består av en tråd bur med tratt-formade hörn ingångar att kräftor kan ange fritt men inte gå ut. Konstruera det med trådnät och grundläggande verktyg. Med lite ansträngning och närliggande damm eller sjö, kan du ha din fälla komplett, agnade och ställa in alla på en eftermiddag.

Instruktioner

• Vik metallnät i hälften. Böja loss kablarna längs kanterna av metallnät inåt med tång att ansluta sig till kanterna, lämnar överkant öppen. Dra sidorna av trådnät utåt till skapa en kudde form.

• Använd avbitare för att skära av två sammanfogade hörn på en diagonal ungefär en tum från varje hörn. Vik klippa hörnen av tråd kudden inåt till formuläret trattar. Se till varje ingång är tillräckligt stor för en kräftorna krypa igenom, ca 1 1/2 till 2 inches bred. Vid denna punkt, har du en kudde-formad tråd bur med två vände i hörnet ingångar och den övre kanten fortfarande öppen.

• Knyt en hämtning sladd, ca 6 till 10 fot lång, vid sidan av kudden fällan. Din fälla är klar.

• Öppna den övre kanten av fällan och ladda den med död fisk eller andra lämpliga bete. Stäng den övre kanten av fällan med våren-typ kläder stift och sjunka fällan i en damm, sjön eller långsam rörelse floden. Binda av fällan att en insats eller träd. När senare på några kräftor.