mynewspapers.net

Hur man bygger ett växthus med gamla fönster

Hur man bygger ett växthus med gamla fönster


Bygga ett växthus med gamla fönster återvinner Fönstren för ett andra liv av användbarhet och tillför en touch av miljövänliga charm till din trädgård. Ett växthus måste ge växternas ljus, värme, vatten och luft behov så bör du överväga plats, utrymme, ventilation, uppvärmning och kylning, dränering och som täcker alternativ innan du sätter igång.

Instruktioner

• Läsa alla instruktioner innan du börjar detta projekt.

• Välj växthusgaser var som får gott om solljus.

• Besluta om växthusgaser storlek och dimensioner, med övervägande utrymmet, storlekar och former av dina gamla fönster och din budget och stilen på dörren som du vill använda.

• Besluta om du ville ha en uppvärmd eller ouppvärmd växthusgaser. Konsultera WVU tillägg artikel om "Planera och bygga ett växthus" för en detaljerad beskrivning av värme och kyla alternativ.

• Välja naturlig eller mekanisk ventilation. Institutet för livsmedel och lantbruksvetenskap (IFAS) artikel om "Växthusgaser Ventilation" beskriver dina alternativ.

• Besluta om att bygga en platta eller lutande tak.

• Välj en lätt växthusgaser som omfattar. "Växthusgaser katalogen" ger en händig jämförelse för att fastställa vilken produkt kommer att fungera bäst för solljus och klimat villkoren, samt diskutera utseende, hållbarhet och kostnaden överväganden. Besluta om att täcka hela växthuset eller bara taket.

• Gräv två dränering diken i golvet 8 fot lång och låg perforerade rör (finns på lokala hårdvara och byggnad leverans butiker). Röret bör utvidgas från området vägg så att överskottsvatten rinner ut ur ditt växthus istället för att samla in och orsakar mögel. Täcka diken och golvet med flera inches av grus att säkerställa lämplig avrinning och förebygga översvämningar.

• Gräva hål 3,5 fot djupt i varje hörn så att inlägg att stödja vikten av struktur. En tumregel är att gräva 1 fot ner för varje 2 fötter lappa av virke kommer sträcker sig över marken. Sätt in 4-av-8 inlägg och fyll hålen med grus och smuts att säkra stabilitet.

• Lägger windows ut platt och experiment med placering för väggar av lika höjd om du arbetar med fönster av olika storlekar och former. Kom ihåg att designa en dörr i ena änden. Enklaste dörren är att lämna ena änden öppen och täck den med en enkel plastfolie häftade till träram på två sidor. Ett annat alternativ är att bygga en 37-av-88-tums dörr ram och 33-av-84-tums dörr täckt med plastfolie eller paneler eller med gamla glas, trä eller glasdörren, eller bultning ett par 29-av-40-tums gamla windows tillsammans och bifoga dem i en enkel träram. Införliva den dörr eller dörrkarm i väggdesign och bult omgivande Fönstren på ramen. Med gångjärn fäst dörren på ramen. Alternativt kan du rama in en gammal glasskjutdörr i väggdesign.

• Säker Fönstren i det resterande delar tillsammans med trä eller plåt skruvar att göra enskilda väggar. Bygga en enkel 2-gånger-4 ram runt varje vägg, säkra alla hörn fogar och kopplar den till fönsterkarmen med bultar, muttrar och brickor, två för varje 4 inches. Låt de vertikala ändarna förlänga 5,5 inches längre än Fönsterhöjd, topp och botten. Anslut den nedre hörnen med en annan 2-gånger-4 bit virke och fäst varje vägg i angränsande väggen i hörnen, med bultar eller skruvar för att bilda den undre ramen. Täcka bas ventilationsöppningarna med 5,5-av-64-tums skärm, plastfolie eller paneler.

• Bygga två liksidiga trianglar med 75-tums-långa bitar 2-av-4-tums virke och använda 3 2-gånger-4 bitar av virke, 76 tum lång, för att ansluta hörn och bildar en enkel tak ram. För platta tak, bygga en rektangulär ram. Anslut hörnstolparna genom att fästa dem på taket ramen med skruvar lämnar naturlig ventilation utrymme mellan taket och den undre ramen.

• Täcker taket och väggarna väljer du, med ett lätt material som sprider solljuset för att skydda dina växter. Säkra beläggningen struktur med en häftpistol eller skruvar.

• Skär utrymme i båda ändar till installera avgassystem fläkt och inlopp Louvren om använder mekanisk ventilation. Om väljer naturlig ventilation, notera att IFAS råder, "För att ventileras på ett tillfredsställande sätt, huset måste ha både sidovägg och ridge ventiler" så att varm luft fly och kyla luft att komma in. Skär i ventilationsöppningar längs foten. Du skapade naturliga öppningar genom att lämna utrymme mellan den övre kanten av väggen och taket och längs foten av varje vägg. Installera en elektrisk, gas eller Propan vattenvärmaren väljer du att värma ditt växthus. Kontrollera med din lokala trädgård leverans butik eller "The Greenhouse katalog" för uppvärmning av material.