mynewspapers.net

Hur man bygger ett litet vattenfall damm

Hur man bygger ett litet vattenfall damm


Ljudet av vatten stänk i en damm kan vara avkopplande. Det döljer oönskade ljud i närheten trafik, grannar eller barn som leker. Visuellt, ett vattenfall är lugnande och lägger till en annan del av naturen i din trädgård. En dold vattenfall fungerar som lite av en överraskning för dem att utforska din gård eller det kan bli landskapets brännpunkt. Det är inte svårt att bygga ett litet vattenfall damm men det tar tid och kraft.

Instruktioner

• Bestämma höjd och bredd vid vattenfallet i förhållande till dammen. Breda, höga vattenfall skulle se dumt med en liten damm, medan en mager, grunt vattenfall vill ser mer ut som en dribbla med en stor damm. Den högre höjden på hösten mer buller vattnet gör som det faller och desto mer kapacitet på vattenfall pump måste ha. Pumpens kapacitet bör på etikett, samt anvisningar om hur man beräkna hur stor en pump du behöver.

• Gräva ut dammen till önskat djup. Du behöver en djupare damm för vissa vattenväxter som näckrosor eller om du vill ha fisk. Dammen kan vara kortare om det är främst en vatten-funktionen och inte en vatten trädgård. Använda smuts från dammen för att bygga upp vattenfallen i bas.

• Formar basen för vattenfall. Mound smuts till önskad höjd vid vattenfallet. Vatten med en trädgård sprinkler så smutsen sätter och komprimerar.

• Placera den vattentät linern över mounded smuts och damm. Det behöver bara vara på framsidan av smutsen så det är nedanför vattenfallet. Liner kommer att täckas med stenar så den inte kan ses. Liner fångar någon spray från vattenfallet och styr det tillbaka till dammen. Om du inte använder en liner vattenfallet inte kommer att kunna studsa stenar innan det träffar dammen. Liner för dammen bör överlappa läppen av dammen med ca 15 (6 tum).

• Bygga vattenfallet använder stenar placeras på liner över basen. Om nödvändigt dra linern och gräva en hylla i mounded smutsen med handen spaden så stenarna är stabil. Ersätta liner och placera stenarna på liner, inbäddat dem i. Testa vattenfall med en trädgårdsslang. Göra justeringar i rock placering och lutningen på basen vid behov.

• Fylla dammen med vatten och placera pumpen i dammen bifogas en plastslang. Kör slangen upp till toppen av vattenfallet och slå på den. Återigen gör några justeringar. Yta att placera stenar på basen av vattenfall, gömmer sig plast slangen genom att placera stenar över den. Vara försiktig inte till crimp slangen med stenar. Placera stenar, kantning eller tegelstenar runt kanten av dammen att dölja liner.