mynewspapers.net

Hur man bygger ett litet & billigt växthus

Hur man bygger ett litet & billigt växthus


Med de stigande kostnaderna för krukväxter från plantskolor är innehåller egna plantor på våren en ekonomisk idé. Ett litet växthus i ett praktiskt läge är det perfekta sättet att huset plantor medan de sprouting tidigt på våren, och att beskydda andra känsliga växter under kall snaps. Här är hur man bygger ett lätt växthus från PVC rör med några specialverktyg.

Instruktioner

• Bestämma storleken på ditt växthus och hur lång du vill att det ska vara. Skissa ett "stick frame" hus med rätt dimensioner. Istället för att bygga ram med virke, kommer du skapa den med 2-tums diameter PCV rörledningar och PVC rörskarvar. Du ska bygga en rektangulär eller kvadratisk bottenram, en kvadratisk eller rektangulär tak ram och innerväggen "dubbar" för extra stöd.

• Beräkna 2-tums diameter PVC rören behövs för projektet. Om ditt växthus är rektangulärt, måste fyra avsnitt av röret för kortare sidorna, och fyra avsnitt av röret för längre sidorna. Om ditt växthus är fyrkantiga i formen, att alla åtta av ram rören vara av samma längd. Du behöver också ungefär 16-20 delar av röret att bilda "väggreglar" inuti ramen längs sidorna av växthuset.

• Planerar att utrymme två av dessa innervägg dubbar glesare att bilda en bekväm dörren sätt, minst 30 inches i bredd. Göra två sådana bredare öppningar om du vill skapa två dörrar.

• Beräkna antalet 2-tums diameter PVC T lederna krävs för projektet. Du behöver åtta 3-vägs rät vinkel. Använd dessa 3-vägs beslag att ansluta sig till den huvudsakliga basen och taket ram rör och viktigaste hörn "stud" ledningar, tillsammans. Du behöver två 3-vägs rät vinkel för varje innervägg stud i din plan. en gemensam per stud att ansluta stud till bottenram röret och en gemensam per stud att ansluta stud på taket ram röret.

• Rita "cut" linjer vid varje korsning av PVC-rör på din design skiss för att visualisera detta nästa steg. Varje plats som du har ritat en "cut" linje på plan representerar platsen för skärning av 2-tums PVC pipe och installationen av en 90-graders T avsnitt. Montering av dessa delar är som en Tinker Toy med T sektioner som kopplingar mellan längder av röret.

• Skär och montera på rören för att bilda bottenram av växthus. Du bör ha en kvadrat eller rektangel av PVC-rör om på marken med toppen öppna hål för alla T delar pekar mot himlen. Se till att dessa anslutningar är alla mycket snäva. Knacka på dem tillsammans med en hammare och en kort bit av styrelsen lade över slutet av röret, om det behövs. Om någon av anslutningarna är lös och benägna att falla sönder, Använd en liten PVC lim för att säkra dem.

• Bygga en identisk tak ram och vända denna rektangel upp och ner så i öppet hål i avsnitten T vila på marken.

• Infoga fyra hörnet inlägg rör i bas ramen öppen T sektioner. Infoga alla innervägg stud rören i sina respektive T avsnitt hål i ramen bas. Du bör ha en bottenram med fyra hörnstolparna och ett antal invändig reglarna peta upp i luften. Två av dubbar bör vara fördelade bredare för att bilda dörröppningen.

• Rekrytera assistenter som hjälper dig att "höja taket." Placera assistenter på stegar i de fyra hörnen på bottenram. Hand upp taket ramen till dessa assistenter. Sätt in hörnstolparna i taket ram lederna. Knacka på taket ramen ner ordentligt. Om du är tvungen att arbeta ensam, kan du också "tak" din ram församling genom att vrida allt på sin sida.

• Gänglängder 12-tums nylon rep igenom alla öglorna på stora, tydliga plast presenningar. Lash dessa presenningar till PVC-rör---topp, botten och sidor-- och knyt dem på insidan av växthuset. Lämna presenning över dörren obundet på ena sidan och längs botten för att bilda en dörr luckan. Du kan pussla flera mindre presenningar tillsammans men färre bitar desto mer vattentäta ditt växthus blir. Överlappa alla bitar. Taket tarp, dock bör inte pusslas. Stötta en lång pinne eller pole upp under centrum av taket tarp att hindra vatten Puddelprocess på taket.

• Flytta ditt växthus till den bästa platsen i din trädgård, med massor av södra exponering och skyddade från vind om möjligt. Ankare växthuset till marken med betongblock eller sandsäckar placerad över PVC-rör runt basen. Ett annat alternativ är att forma heavy gauge tråd in i talrika långa U-formade "grindar" och stake växthuset i marken.