mynewspapers.net

Hur man bygger ett litet betongblock husBygga ett litet betongblock hus är en av de mest givande projekt som du kan genomföra. Strukturen kommer att vara lika stark som andra hus och det varar i generationer, som ger att det uppförs ordentligt. Den bästa nyheten om att bygga ett litet betongblock hus är att det kan göras av den genomsnittliga gör-det-Självaren i tre till fem dagar, beroende på storleken och omfattningen av projektet.

Instruktioner

• Gräv och häll sidfötter minst 30 cm (12 tum) djup och två gånger bredden på blocket väggarna. Till exempel, om du använder 30 cm (12 tum) betongblock, bör sedan din sidfot vara 60 cm (24 inches) brett. Lägga till 1,2 cm (1/2 tum) armeringsjärn i sidfoten--två pinnar bred för 40 cm (16 tum) sidfötter och tre pinnar bred för 60 cm (24 tum) sidfötter. Se till att vila armeringsjärn på armeringsjärn stolar eller 7,5 cm (3 tum) betong tegel, och tillåter inte armeringsjärn att röra vid smutsen i sidfoten. Plats 1,2 m (4 fot) långa vertikala armeringsjärn mellanrum 1,2 m (4 fot) i centrum av sidfoten--dessa armeringsjärn kommer att utöka till din block väggen celler, som kommer att fyllas med murbruk.

• Låg hörnen av block huset först. Använda type-S murbruk för att limma blocken, sprider ut det med en mason murslev. Lägg alla fyra hörn av ditt hus. Lägg de sex till åtta block på varje sida 90 graders hörn, kolla blocket med square och 1,2 m (4 fot) hand nivå när du arbetar. Parkeringsgarage nästa rad av block ovanpå den föregående en--i slutet av den andra raden ska landa i centrum av först. Fortsätta att kontrollera hörnet som du gå högre med block. Använd handen nivå för att se till att blocken är plommon.

• Plats line block och nylon snöre från ett hörn till motsatsen och börja fyllning mellan hörnen med betongblock. Hålla de linje block överst i varje hörn block som du gå vidare och hålla raderna tight, så att dina block kurser kommer att vara rak. Bygga trästomme för dörr- och öppningar och satte dem på plats när dina väggar har nått denna punkt.

• Fyll med murbruk cellerna i blocket väggarna som har armeringsjärn och placera U-anchor bultar på översidan av blocken--efter väggarna har toppat på 2.4 m eller 2.7 m (8 eller 9 fot). Fyll alla andra block celler med cellulosa isolering. Se till att förankra bultarna är raka och torget. När bultarna har ställt för 24 timmar, plats 5 av 20 cm (2 av 8 inches) timmer på toppen av väggarna--är detta fästpunkt för ditt tak. Predrill hål för ankare bultarna till din 5 av 20 cm (2 av 8 tum) styrelser, sätta dem på plats över ankaret bultarna och dra åt bultarna ner på trä.

• Bifoga ditt tak till byggnaden med hjälp av spikar eller skruvar. Du kan fastställa prefabbed takstolar på taket eller stick-bygga den. Oavsett, placera taklägga som inramar på 60 cm (24 tum) centra och bifoga dem till väggplattan med taket inramning storm band--metall remmar att hålla taket på huset väggar. Lägga till ditt tak prydnad och bältros eller tenn och trimma ut överhäng som önskas.