mynewspapers.net

Hur man bygger ett Cob hus golv

Hur man bygger ett Cob hus golv


Bygga en cob kammaren kräver en något annan teknik än att bygga väggar men kan göras av nästan vem som helst. Dina cob hem ska vara en bekväm tillflyktsort--för många människor, innebär detta att undvika moderna golv tekniker och material. Ett lerkärl golv ger en varm och behaglig känsla yta, även i bara fötter. Det kan ta ett tag att bygga, men det kommer pågå under många år framöver.

Instruktioner

• Bestäm sand och lera procenttalen i din jord. Placera ett prov av jorden i en tydlig burk med tillräckligt med vatten för att skapa en flytande. Skaka blandningen och låt burken sedimentera. Sanden bildar ett lager på botten, följt av silt och lera lager. Om din jord har en hög andel av lera, kommer du behöva lägga till sand för bättre formbarhet. Om din jord har en hög andel av sand, bör du lägga till lera för större klibbighet.

• Plats sand, jord och lera på en robust plast presenning i procent från din burk testa. Du behöver inte vara mycket exakt i dina mått, eftersom cob är så förlåtande. Lyft ena änden av tarp och dra det framåt för att börja blanda processen. Upprepa denna process tills du har kombinerat alla ingredienser. Du kan också blanda med händer och fötter eller använda en spade.

• Lägga till 10 till 40 procent halm blandat smutsar. Blöt ner högen och blanda i vatten och halm att skapa en cob konsekvens av klibbig deg. Det bör bilda en limpa form när tarp lyfts men inte vara så torrt det faller isär.

• Lägga till grus eller shillet. Baslagret bör minst hälften krossade rock. Senare lager bör innehålla successivt mindre rock. Höga grus procentuella hindrar vatten från att bli instängd i de lägre lagrarna.

• Lägg upp av hög-rock cob mix över hela golvet. Börja i hörnet längst bort från dörren och arbeta mot dörren. Tamp denna blandning för hand eller med hjälp av en mekanisk komprimator. Det första lagret ska vara tamped starkt, tills du inte kan komprimera det något mera. Låt golvet torka tills bara fuktig. Detta kan kräva dig att vänta över natten.

• Lägg till det andra lagret. Detta skikt kan har en högre procentsats av jord och sand och behöver inte vara komprimerad som fast. Applicera tillräckligt tryck att skapa ett lager som inte kommer att flytta. Låt golvet torka tills fukten.

• Skapa avslut cob. Blanda en ganska torr cob som innehåller ingen sten, och använda små bitar av halm, om du inte gillar utseendet på halm på ytan. Fukta ytan av föregående lagret med en vattenkanna.

• Lägg till lagrets finish. Dumpa hinkar med cob på ytan, början i det bortre krysset. Platta till mixen med händerna, sedan med en murslev. Trycka hårt för att skapa en slät yta. Det sista lagret ska vara mellan ½ tum och 2 inches tjock. Använda tunnare lager i fuktiga klimat. Låt golvet torka--detta kan ta upp till fyra veckor.

• Patch spricka. Som cob golvet torkar, kan sprickor visas. Patch spricka med finish cob och låt dem torka.

• Använd en trasa, rulle, pensel eller svamp för att applicera ett lager av kokt linolja på hela golvet. Applicera oljan tills den börjar pöl och sedan torka bort överflödig olja. Kan linolja att bota.

• Späd kokt linolja med 25 procent terpentin, citrus thinner, lacknafta eller ett annat lösningsmedel. Applicera oljan som tidigare, torka bort överskottet och låt det torka.

• Upprepa oljning processen med en annan kappa av hälften olja och hälften lösningsmedel och en av 25 procent olja och 75 procent lösningsmedel. Låt varje lager torka helt för en tålig, vattentät golv.

• Smält 1 del bivax med 2 delar linolja. Tillämpa den varma pastan på golvet med en ren, luddfri trasa. Låt pastan att bota. Golvet kan behöva vara rewaxed varje få månader.