mynewspapers.net

Hur man bygger en vulkan med salt deg

Hur man bygger en vulkan med salt deg


Bygga en vulkan med salt deg är ett bra klassrum projekt. Det är också en intressant semester skolverksamheten på en regnig dag. Barnen kan välja att bygga upp en realistisk vulkan, kanske att lägga till en liggande skärm, eller de kunde bygga en som faktiskt kommer att få ett utbrott. Torr, icke-utbrott vulkanen kommer att pågå i flera år, men salt degen så småningom kommer att kollapsa om det hela tiden blir blöt. Vuxen bistånd kommer att behöva ta hand om gräddningen.

Saker du behöver

Samla din vulkan-making leveranser: vetemjöl Salt vatten rostning tenn aluminiumfolie 500 ml plastflaska ugn akryl färg och penslar 1 tsk diskmedel flytande 2 msk bikarbonat vinäger

Göra den salt deg

Hur man bygger en vulkan med salt deg


Gör upp en mängd salt degen genom att blanda mjöl och salt i förhållandet mellan 2 msk mjöl till 1 msk salt. Tillsätt kallt vatten gradvis tills rätt konsistens uppnås. Det bör inte vara för torr eller för mjuk och plumsa. Hur mycket du behöver beror hur stor du vill att din vulkan vara. Börja med 14 msk mjöl och 7 msk salt. Om du behöver mer, göra en extra sats.

Bygga vulkanen

Placera flaskan mitt i stekheta tenn. Deformationszoner aluminiumfolie runt flaskan till göra en vulkan form. Se till att du kan ta bort flaskan lätt, men lämna det för nu att ge en fast struktur. Släta salt degen över sidorna av folie vulkanen. Det bör vara ungefär 2 cm tjock. Sprida degen ner och runt basen, på stekheta tenn. Låt inte det blir för tunt. Ta bort flaskan och noggrant slät på övre kanten av vulkanen, vilket gör att du kommer att kunna ersätta flaskan efter gräddning.

Torkning vulkanen

Placera den stekheta tin i ugnen. Grädda i 150 C eller gas Mark 2. Detta en torkning förlopp, i stället för matlagning, så tar flera timmar. Kontrollera varje timme, sedan mer ofta som degen stelnar. Det bör fördjupa i färg mycket lite och vara fast vid beröring. Om degen känns fjädrande, är inte det gjort. Ta bort från ugnen och låt svalna helt. Lämna vulkanen på stekheta burken om du tänker göra den utbrott versionen, annars kan du försiktigt lyfta upp den och placera på en tabell eller arbete yta. Måla vulkanen realistiskt, med gröna och bruna sidorna tills ungefär halvvägs upp. Lägga till red "lava" spiller över toppen och nedåt. På denna punkt är icke-utbrott vulkan komplett.

Vulkan

Byt ut flaskan inne i vulkanen och fyllning till inom 5 cms av flaskan upp. Lägg till diskmedel och bikarbonat. Försiktigt hälla i lite vinäger och titta på vulkanen ett utbrott. Bakplåt kommer fånga "lava". Rensa upp och torka så gott du kan och vulkanen kommer att leva till bryta ut igen. Ytterligare tips: reparera sprickor som visas efter bakning med PVA lim. Du kan lägga till röd karamellfärg i vattnet i flaskan när du gör den utbrott versionen. Ge den icke-utbrott versionen en kappa eller två av interiör trä lack att bevara det under många år.