mynewspapers.net

Hur man bygger en vedeldad spis bastu

Hur man bygger en vedeldad spis bastu


Vedspis bastur ger en avkopplande miljö med samma lukt och känsla av traditionella bastu, och de kan byggas praktiskt taget överallt i ditt hem (e.g., källare, garage, badrum eller vinden). Att ha en dusch i närheten är en ytterligare fördel eftersom bastu värme rensar huden från orenheter--en av många fördelar med en bastu erbjuder-- och dusch för cool ner kommer tvätta bort dessa toxiner och maximera bastun avslappnande effekt.

Instruktioner

• Välja bastu kit som är rätt för din budget och gör det själv bygga erfarenhet. Prefab bastu byggs på fabriken och demonteras för frakt. Det är lättare att bygga än alternativet färdigskurna bastu och kan monteras på en eftermiddag. Väggar, golv och andra komponenter kommer till modulära enheter du sätta ihop själv. Ett material som färdigskurna kit kräver mer planering och cirka 16 till 24 timmar att slutföra. Kostnaden är billigare för en genomsnittlig 5 "x 7" bastu, sparar du mellan £ 1 040 och £1.690 över prefab modellen.

• Bygga bastu golvet över den befintliga betongfundament för ditt hem eller garage eller i källaren. Försegla stiftelsen cement med vattentät sealer eller kakel om du använder mörkt injekteringsbruk. Ett annat alternativ är att täcka cement golvet med kraftig vinylgolv. Detta fungerar också bra om din bastu är över första våningen eller på en vind. Följ din kit instruktioner för att bygga trall--1 "x 3" lameller med en halv tum avstånd-- och lägga dem på golvet. Trall är avtagbara för framtida golvrengöring. Om du väljer den färdigskurna kit, Följ instruktionerna kit och montera trall med hjälp av spikar eller skruvar och träribbor i ditt kit. Fortsätta bygga väggar och tak per instruktionerna ingår din kit.

• Fäst vedspis till golvet så att stovepipe är minst 18 inches från väggar eller bänkar och sträcker sig direkt till en riktig skorsten. Placera aggregatet på samma vägg som dörren till upprätthålla värmeeffekten när dörren öppnas och stängs. Samråda med de instruktioner som medföljer ditt kit för installationsinstruktioner.

• Anlita en elektriker installera ledningar och bastu belysning. Placera ljusen under övre bänken med fixturer som är certifierade för hög-fukt, höga temperaturer miljöer. Använda upp till 75-Watts glödlampor och installera inte någon belysning ovanför spisen. Kontakta en elektriker för eventuella särskilda ledningar situationer.

• Bygga bänkar per din kit instruktioner, men bygga dem upp och ner för att säkerställa att inga spik eller skruv huvuden är i områden som kommer att komma i kontakt med naken hud. Metall spikar och skruvar absorbera värme. Till sist hänga dörren med maskinvaran i ditt kit. Bastu dörren måste öppna utåt och använda ett icke-metalliska låsning system för säkerhet.