mynewspapers.net

Hur man bygger en vägg akvarium

Hur man bygger en vägg akvarium


Akvarier är ett fantastiskt sätt att lägga till visuella intryck i hemmet och höja fisk. De flesta akvarier, särskilt stora sådana, kräver mycket golvyta och kan ta upp mycket utrymme. Du kan spara utrymme och dölja fula tank utrustning genom att installera ett akvarium inne i en vägg. Vägg akvarier ser mycket professionella och lägga till en unik visuell dimension till valfritt rum.

Instruktioner

Montering i tanken

• Överväga storleken på väggen du vill sätta ett akvarium i och hur mycket utrymme finns bakom väggen. Det måste finnas utrymme för akvarium utrustning bakom väggen också.

• Skär glaset i i fram, bak och på sidorna av akvariet. Överväga att ha en professionell slutföra detta steg för dig, så kommer du alla dimensioner av glaset för att vara exakt.

• Slipa kanterna på glaset med fint sandpapper så att de passar jämnhöjd med varandra. Var noga med att inte runda glaset eftersom detta kommer att orsaka för brister leder till läckage. Ren glaset som kommer att möta utanför och markera den med en giftfri markör.

• Använd silvertejp tillräckligt länge för att täcka hela kanten av glaset och sätta tanken tillsammans med någon som kan hjälpa hålla den på plats. Gör detta med två stycken i taget, sätt akvariet tillsammans med silvertejp runt kanterna och använda akvarium silikon för att köra en jämn linje längs insidan kanterna på akvariet att skapa en sluten band mellan alla glas bitar. De flesta akvarium fogmassor bör användas liknande till täta, i en pistol, för att garantera effektiv fördelning i alla sprickor och kanter.

• Använda fingret för att jämna tätningsmedel i sprickan. Låt silikon torka i cirka två dagar innan du tar bort silvertejp. Trimma bort fula extra torkade silikon med ett rakblad.

• Ta akvariet utomhus för att leta efter läckor. Du kommer att fylla akvariet till toppen att försäkra det inte läcker med hela beloppet av vattentrycket inuti den. När fyllt, låt tanken sitta i ett par timmar, kontrollera med jämna mellanrum för att se om det finns läckor. Om läckage finns, precisera deras platser och töm tanken för att återförsluta den ordentligt.

Installation av akvariet

• Överväga vilken typ av material som används i akvariet kommer att gå in i väggen. Konkreta och hårdare material är mycket robust, men svårt att skära i. Sheetrock och trä balkar är inte lika robust, men lättare att skära i. För detta steg, överväga att anställa någon att komplettera styckning för dig. Oavsett väggmaterial på hand, bör du överväga den totala vikten av tanken en gång fyllt med vatten, stenar och dekorationer. I allmänhet väger bevattnar cirka 4,54 kg för varje gallon.

• Konstruera stödmaterial på andra sidan av väggen, använda 90-graders metall gångjärn för att säkra dem på golvet. Använda en robust, plan yta för botten av tanken för att sitta på toppen av stöd balkar. Tänk på att lämna lite spelrum på toppen och sidorna av tanken att tillåta lämplig passform i väggen.

• Bestäm där du vill placera utrustningen på andra sidan av väggen. Tanken och dess utrustning behöver underhåll och bör placeras med hjälpmedel i åtanke. Kapseln och våt/torrt filter bör placeras under tank för större tankar, medan tanken monterade system är oftast placerade på övre-insidan del av tanken. Du måste köra ett överspänningsskydd strip plug till ett område där det finns ingen risk för vattendroppar i eluttag.

• Rengör stenar och dekorationer under vatten och placera dem i akvarium som du önskar. Skjut akvariet i väggen och se till det är nivå. Placera akvariet utrustning som värmare, termometrar och filtersystem i tanken enligt tillverkarnas föreslagna riktningar.

• Fyll tanken med vatten från den andra sidan av väggen. Du kan bifoga trim valfri färg runt främre kanterna av akvariet. Detta ger den synliga sidan av akvariet ett professionellt utseende och slutföra inwall akvarium.