mynewspapers.net

Hur man bygger en utomhus pizzaugn ur stenFör vissa räcker det med en enkel Grill i trädgården för matlagning utomhus. Andra människor behöver en fullt utvecklad kök. Ännu, fortfarande andra vill ha ett extra speciell sätt att laga mat på gården. Bygga din egen utomhus pizzaugn ur sten är ett säkert sätt att göra din trädgård en-av-en-slag, men fortfarande har en användbar sten spis. Processen med att bygga sten spis, medan tidskrävande och arbetsintensiva, är en värdig investering i ditt hem.

Instruktioner

• Planera din pizzaugn dimensioner. Eftersom mängden material som kommer att variera på det tillgängliga utrymmet, ta mått till din lokala järnaffär och köpa material baserat på deras rekommendation. Ta hänsyn till plats i din trädgård för ugnen.

• Beskriva din bas med breeze block. Bygga upp en bas av omväxlande breeze block. Använd massor av murbruk när du bygger. Bilda en ofylld rektangel eller kvadrat med breeze block med en utrymme inuti. Sluta när du kommer till den höjd som du vill ha, vanligtvis om bröstet högt.

• Såga skåror i varje vind block runt toppen. I dessa spår, lägga armeringsjärn eller metallstänger som används för att förstärka grunden. Låg armeringsjärn i båda riktningarna att bilda ett kors och tvärs mönster. Häll i ungefär 3 inches av sand, följt av tjära papper. Häll betongen för att bilda en stiftelse.

• Gör ett ansikte för din ugn. Välj en tunn sten fernissa på utsidan. Applicera murbruk runt utsidan och tryck faner på plats för att ge din ugn en polerad look. Använd en värmetålig mortel.

• Bygga din dome efter konkreta grunden har torkat. Kupolen kommer vanligtvis i två bitar. Gå med de lappar med samma värmetålig mortel tidigare använt. Murbruk kupolen på stiftelsen. Med hjälp av tegel, bygga runt posten till kupolen i önskad design.

• Täck din kupolen med stenen. Bygga runt kupolen med murbruk och sten som du väljer för att skapa ett hus för din dome. Använda värmebeständig mortel och låt torka; 24 timmar är tillräcklig tid.

• Lägg ett tak med plywood. Använda ett Center punch att stansa ut ett hål för röken för att ventilera ut genom din plywood. Fäst plywood med koppar naglar.

• Bifoga bältros till ditt tak. Låg bältros över plywood och hammare med koppar naglar att ge din ugn en färdig, polerat utseende. Eller välja för att använda ett koppar för att täcka alla åsar i taket för en ännu mer professionellt utseende.