mynewspapers.net

Hur man bygger en underjordisk källare för frukt och grönsakerUnderjordisk lagring för frukt och grönsaker, brukar kallas en jordkällare, var en gång ganska vanligt i stora delar av USA. När hösten grödor såsom äpplen, potatis och morötter skördats, kan de hållas i dessa coola underjordiska rum. Livsmedel lagras där skulle sist genom vintern, som ska användas som behövs. Bygga en jordkällare tar tid och kraft, men när de är färdiga det kan användas på obestämd tid utan behov av el eller andra kraftkällor.

Instruktioner

• Se betong fundament för väggar. De borde vara "L" formad och den upphöjda delen av "L" bör komma upp minst 3 inches på insidan av fot. Detta kommer att hålla väggen brädorna på plats när smutsen är mot dem.

• Stå varje bräda lodrätt på konkreta villkor, med botten av styrelsen mot fot läppen. Fortsätt detta mönster hela vägen runt basen av källaren.

• Notch tak styrelser med ett "L" formad klipp. Skåran gör att övre styrelsen att textilelektroderna ner till övre balkar samt brace sidorna från insidan så att smuts inte kommer att orsaka väggarna att rasa när det är staplade mot sidorna. Spika var och en på plats från toppen.

• Placera ett 6-tums-djupt lager av sand i botten av jordkällare, sprida det så jämnt som möjligt över hela området.

• Fäst dörrarna på framsidan av jordkällare genom att skruva gångjärnen till väggen styrelserna på vardera sidan av den främre öppning. Dörrarna bör omfatta hela öppningen och passa tätt ihop när de är stängda.

• Push smuts upp mot väggarna i jordkällare, försiktigt så att inte få bort alla styrelser. Smutsen kommer att hålla väggarna på plats när det är jämnt fördelad. Också hög minst 1 till 2 fot av smuts på taket av jordkällare. Om du är bekymrad över vikten på marken kan du också använda halm för att täcka källaren.