mynewspapers.net

Hur man bygger en triangulär hörn skåp

Hur man bygger en triangulär hörn skåp


Villaägare installerar ofta ett hörn skåp i ett kök att öka lagringsutrymme. Dessa skåp kan antingen ha en dörr eller vara öppna för bilder, hantverk och andra objekt. Ofta, kommer att roterande brickor, känt som Lazy AminRamjee, förbättra funktionaliteten i hörnet skåp. Bygga ett hörn skåp kan verka skrämmande, men du kan göra det själv med enkla handverktyg.

Instruktioner

Beredning

• Mät utrymmet i ditt kök och bestämma storleken på hörnet skåp med hjälp av ett måttband. Ge tillräckligt utrymme för andra objekt i köket, men gör skåpet stor nog att lagra objekt. Avgöra hur mycket material som kommer att behövas med en ark rutat papper. Rita arkstorleken att skala på rutat papper. Rita varje del att skala på samma blad, detta gör att du kan beräkna hur mycket material du behöver.

• Markera bladet melamin där delarna måste skäras ut, med hjälp av en penna och en rätskiva. Skär i melamin med en cirkelsåg på varje rad. En typisk hörn skåp blir 82,5 cm (33 inches) brett ut varje hörn, 60 cm (24 inches) djup, och 86.25 cm (34 1/2 tum) lång. Du bör ha två skåp sida metallbitar som mäter 60 cm (24 wide) och 86.25 cm (34 1/2 tum) lång. Klipp din topp och botten 78.75 cm (31 1/2 tum) lång och 78.75 cm (31 1/2 inches) brett. De två ryggar bör klippas 82,5 cm (33 inches) brett av 86.25 cm (34 1/2 tum) lång. Bekräfta att varje del är kvadrat med en vinkelhake.

• Skär toppen och botten på en diagonal genom att mäta upp till 60 cm (24 tum) på varje sida med ett måttband. Markera en linje från varje markerar med en penna. Du kommer att skära bort en 22,5 cm (9 tum) trekantig bit av melamin på både övre och nedre delar. Skär materialet med hjälp av en cirkelsåg.

• Mät avsnittet diagonal på toppen och botten. Det kommer att bredden på din skåp front. På ett typiskt 82,5 cm (33 inches) hörn skåp blir fronten 27.1 cm (10 7/8 tum) bred 76,2 cm (30 1/2 tum) lång. Skär fram med hjälp av en cirkelsåg.

• Märk delarna på 1,8 cm (3/4 tum) kanten av varje bit med en penna för att undvika förvirring under monteringen.

Församling

• Borra fyra 3 mm (1/8 tum) hål i toppen och botten på skåp sidor. De övre och nedre delarna kommer butt i sidorna. Applicera ett tunt lager lim på sidorna vid lederna. Lyfta sidan på plats. Skruva fast två stycken tillsammans med 3,7 cm (1 1/2 tum) gripet skruvarna.

• Fäst på baksidan genom att tillämpa en tunn linje av lim längs lederna. Skruva tillbaka till skåpet med 3,7 cm (1 1/2 tum) gripet skruvar.

• Tillåt skåpet till helt torr innan hantering.

• Köpa två gångjärn att fästa dörren till skåpet. Skruva fast gångjärnen på dörren med hjälp av en borrmaskin och skruvar medföljer gångjärnen. Håll dörren på hörnet kök skåp och dra åt skruvarna för gångjärn, med hjälp av en borrmaskin.

• Måla skåpet med en melamin färg. Melamin färg är tjockare än en traditionell färg och hittade på något DIY centrum.