mynewspapers.net

Hur man bygger en trä takstol på en 4/12 pitch

Hur man bygger en trä takstol på en 4/12 pitch


En trä tak takstol är en prefab trekantiga ram som ersätter en uppsättning takbjälkar och en reglar i traditionella stick inramning. Det består av fyra huvuddelar: två övre binder med rep som utgör toppen, en lägre sladd som går vågrätt längs botten av triangeln och en vertikal kung post stöd som går genom centrum. 4/12 pitch är ett tak som stiger lodrätt mot topp 4 tum för varje 12 inches av horisontella körning.

Instruktioner

Layout

• Mät bredden på dina väggar på toppen, från utsidan till utanför med ett måttband. Lägga till minst 12 inches vardera sidan för takfoten, som vanligtvis är 12 till 36 inches beroende på vilken stil struktur.

• Använd en krita linje för att markera en linje på din uppfart som bredden på dina väggar, plus beloppet som du lade till för takfoten på båda sidor. Hitta mittpunkten av denna linje och markera den med en bit av krita.

• Mät från mark till ena änden av linjen med måttbandet och dividera med 12 inches. Start från märket och mäter upp, vinkelrätt mot den ursprungliga linjen, en sträcka som motsvarar hälften av första raden dividerat med 12, gånger 4 att hitta din topp. Markera platsen med krita.

• Fäst en krita linje från toppen diagonalt till båda hörnen av din botten lina. Använda en online vinkel omvandlare för att beräkna vinkeln från planen. Dessa vinklar blir på 18.43 grader. Ställ in din mitre såg så nära att som möjligt, en liten avvikelse på mindre än en grad inte har en mätbar effekt på del storlek eller taket upp.

Församling

• Skär en 2-gånger-4 så länge den nedersta raden, med båda ändarna gerade i vid 18.43 grader, med hjälp av mitre såg. Mäta de diagonala linjerna från toppen till ändarna på den nedersta raden. Mäta vinkel skär slutet av din 2-gånger-4 och subtrahera den dimensionen från diagonal linje längden. Klipp två 2-av-4 så lång med 18.43 grad gerade ändar.

• Passar tre bitar i krita kontur att bilda din takstol. Mäta från centrum av den övre kanten av din nedre sladd på insidan av toppen. Klipp en 2-gånger-4 denna längd. Markera mitt i ena änden med krita. Klipp hörnen från detta syfte vid 18.43 grader, så att de möter på märket att bilda en punkt.

• Placera kungen inlägget du bara klippa till triangeln, med dess botten platta änden mot toppen av botten sladden och peka mot insidan av toppen.

• Spåra lederna på alla tre hörnen och mellan king post och lägre sladd på 1/2-inch plywood med krita. Klipp ut dessa med en sticksåg. Gör två för alla fogar. Limma och häfta dem till ansikten av fackverket med trälim och pneumatiska bred krona häftapparat och 1 1/2-tums staples.