mynewspapers.net

Hur man bygger en trä segelbåt

Hur man bygger en trä segelbåt


Bygga en trä segelbåt är spännande och givande, när den är klar. Kom ihåg detta under processen med att bygga en båt tillverkad i ek, douglasgran eller din favorit typ av trä. Segelbåten är en av de äldsta vindkraft fartyg kryssning över vatten och den äldsta typen av båt designad av mannen. Även om segelbåtar varierar i storlek, form och design, är principerna för operation liknande.

Instruktioner

• Hitta en design som återspeglar stilen i craft du önskar. Båten är tillgänglig i böcker eller online för en nominell avgift. Första gången byggare bör hitta en färdiga plan att fokusera på uppgiften av byggnad. Din plan bör ha exakta storlek och form av skrovet paneler. Med dina planer, köpa material och vilken typ av trä som du behöver för byggnation. Den största utgiften är paint, epoxy och trä.

• Följa mätningarna på plan att markera plywood. Plywood används för att göra dina två sidor och nedre däck. Spåra mönster från dina planer på papper eller Använd exakta mått och en linjal. Markera skiljevägg, bom och mast bitar också. När markerat, Använd cirkelsåg för att skära plywood. Använda sticksåg för touch upp eller snäva hörn områden, sedan sand.

• Vila två bitar av plywood vertikalt på arbetshästar. Skär och sand skiljevägg ramar (centrala delar). Böj plywood runt skiljeväggen ramar. Gå med beklär av varje bit plywood tillsammans, heltäckande, tillsätt epoxy lim och klämma. Dessa två styrelser är sidor av båten. Klämma styrelser, applicera tre skikt av epoxi på båda sidor och låt torka. Nederdelen av plywood på och fyll sömmar med epoxispackel. Slät botten, runda hörnen av trä och lägga lager av epoxi.

• Fäst bommen till vertikalt "masten" på svanhals. Använd en lätt men stark träbit för masten till vikt balansen i din segelbåt. För en lättare mast, bygga en ihålig låda mast. Anslut den boom träbit till masten bit. Sand smidigt och applicera två strykningar av spar fernissa.

• Tillämpa marine paint, akryl semigloss eller hus måla emalj måla trä. Måla trä för att skydda från ruttnande på grund av delar av miljön som sporer, svampar, temperatur och kräftdjur. Spray, rulle eller pensel färg på. För en extrem glasartade är klar, Använd en fin borste och långsamt tillämpa fernissa, lack eller färg. När torr, täcka hela båten med spar varnish att skydda trä mot fukt och solljus.

• Använd en stark men ljus canvas material och tunga symaskin när du gör ett segel. Använda tyvek eller oblekt muslin tyg för bra segel material. Rita segel med krita på material och klipp ut. Lämna 2 inches överhäng. Använd dubbelhäftande tejp längs kanterna. Slå över kanterna och sy eller hem dem tillsammans. Gör öljetter, som knapphål på kanta av seglet nära masten. Använd rep för att knyta ihop runt bommen, på goosebox och masten.