mynewspapers.net

Hur man bygger en trä gable vent

Hur man bygger en trä gable vent


Trä gable ventiler lägga till inredningen i yttre av bostäder med hög eller låg pitched tak. De ser också bra ut över windows och även dörröppningar. De minska värmen på vinden under sommarmånaderna, vilket minskar energiförbrukningen som alltid hjälper budgeten. Bygga en trä gable vent är en gör det själv projekt som de flesta villaägare kan utföra även om de inte har mycket erfarenhet av träbearbetning.

Instruktioner

• Bestämma storleken på gaveln ventilen behövs och skär bildrutan från det nödvändiga materialet med en handsåg. Om väggarna är 4 inches tjock, använda 1-av-4-tums timmer. Bygga ramen genom att klippa sidorna till önskad höjd. Skär skivor för bredd 1½-inches kortare än totalbredd gable ventilen.

• Applicera lim till ändarna av bredd bitar och säkra dem mellan sidepieces med 1¼-tums eller skruvar. Fastställa ramen så det öppna området är vänd uppåt. Rensa upp överflödigt lim med en fuktig trasa.

• Kör en sträng av limmet på ändarna av de första slaten (cut samma längd som bitar för bredden) och placera den mellan sidorna. Håll lappa i vinkel så att ett hörn är mot botten av ramen och det andra hörnet på framsidan av ramen. Fäst den på ramen genom sidorna med 1¼-tums eller skruvar. Lamellerna kommer att inte nå baksidan av ramen. Rensa upp överflödigt lim med en fuktig trasa.

• Ställ in 2-by-2-by-3-inch block ovanpå den första slaten, en på vardera änden. Sätt lim på ändarna av den nästa slaten, lägga den på toppen av block och säkra den genom sidorna av ramen som du gjorde först. Upprepa detta tills alla lamellerna är installerade.

• Vänd gable ventilen. Skär en bit av tråd eller glasfiber skärm att passa ramen med en sax. Fäst den till en av långsidorna med en häftpistol och 3/8-tums staples. Dra skärmen snäva tvärs över ramen och fäst den på ramen. Upprepa detta med toppen och botten av skärmen.