mynewspapers.net

Hur man bygger en trä båge och pil

Hur man bygger en trä båge och pil


Bågar och pilar har använts i tusentals år för jakt, slåss och rekreation. Bågar och pilar kan huggen från många typer av trä men oftast görs med smidig trä, som idegran, som har kryddat, eller torkade, och sedan formas till en rosett. Okryddad bågar kommer snabbt förlora deras våren med regelbunden användning. Pilar kan göras från ett rakt stycke av trä.

Instruktioner

Att göra en båge

• Skär en trä personal ca 6 fot lång och 2 inches i diameter. Håll ena änden av personalen mot din högra höften och utöka din vänstra hand upp personal som du kan nå. Omfattningen av din räckvidd är rätt längd av fören. Skär personal till den längden. Rista av alla lemmar och knutar, och ta bort eventuella bark.

• Markera området handtag i fören centrum. Detta område bör vara två hand-bredder brett. Nagga trä ovan och under handtaget, avsmalnande båge till 1 1/2 inches bred i ändarna. Halv tum från slutet av varje klipp hack för att fästa på elitnivå. Gnid bågen med olja eller animaliskt fett att försegla i fukt.

• Fäst elitnivå till skårorna i ändarna av bågen av looping ändarna av snöre runt bågen och säkra dem med två halva missöden. Strängen ska vara under liten spänning när den är knuten till fören. Den huvudsakliga spänningen bör tillämpas när strängen dras tillbaka till skjuta. Knyta upp Bågstränger på okryddad bågar att minska spänningen på fören.

Att göra pilar

• Skär stavar av trä 2 fot lång och en fjärdedel tum bred. De måste vara så rak som möjligt. Tälja små grenar och kvistar, och ta bort alla grova bark. Skär en skåra tillräckligt bred för att passa elitnivå och en fjärdedel av en tum djupt på ena änden av pilen.

• Dela upp fjädrar ner centrum av quill att göra fletchings, som ökar pilens noggrannhet. Skär split fjädrarna i liknande längder. Lämna en fjärdedel av en tum av quill på varje sida av fjädern att fästa den på pilen. Knyta tre fletchings jämnt fördelade runt skaftet.

• Slipa spetsen av pilen och härda det i en brand. Koppla en pilspets, split i slutet av axeln och kil i pilspetsen. Tätt wrap området precis bakom pilspetsen med våta snöre, som krymper när den torkar, säkra pilspetsen.