mynewspapers.net

Hur man bygger en STENPLATTA uteplats på ojämnt underlag

Hur man bygger en STENPLATTA uteplats på ojämnt underlag


Lägga till en elegant touch till någon landskap STENPLATTA uteplatser och gångar. Oavsett om de är natursten eller gjorda av betong, är färger, mönster och storlekar obegränsade. Ingen bygger en uteplats ämna för det till sist bara några år. Som en del av hemmet, bör det vara i år. Stiftelsen avgör hur väl uteplatsen kommer att hålla upp. Det är där mest material och ansträngning kommer att spenderas, speciellt på en ojämn kvalitet.

Instruktioner

• Bygga en 5 x 10 cm (2 x 4 tum) träram i ytterkanten av den nya uteplatsen läge. Om STENPLATTA uteplatsen är fyrkantiga, kommer att ramen likna en låda. Rutan kommer naturligtvis representerar den yttre kanten av den nya uteplatsen och ge en ram för fyllning och material. Tänk, för att förhindra att vatten stående på den nya uteplatsen, det bör ha en gradvis nedgång av 5 cm (2 tum) för varje 3.66 m (12 feet_) av uteplatsens längd.

• Nivå 5 x 10 cm (2 x 4 tum) trä ram genom att gräva ett dike under delen av ramen som är för hög. För den andra hälften som kan vara för låg, köra trä stakes i marken bredvid ramen ca 60 cm (2 fot) ifrån varandra. Fäst ramen till insatserna med naglar eller träskruvar. Resultatet är nu en nivå ram vars övre kanten är det som marken kommer att byggas upp.

• Fylla ramen med foundation eller fyll smuts. Sprida smuts jämnt på hela uteplatsen. Lämna ca 1,3 cm (1/2 tum) utrymme mellan nivå foundation smuts och den övre kanten av träram. Detta gör att tillräckligt med utrymme för Portlandcement. När smutsen är nivå, packa ner det med en tamper tills företaget. Fyll smuts behöver inte vara perfekt nivå, eftersom cement mixen är själv utjämning.

• Blanda Portland cement och murbruk sand för att ange STENPLATTA. Blanda två delar mortel sand med en del Portland och blanda med en trädgård hoe eller liknande verktyg. Sprida cement blandningen ca 1,3 cm (1/2 tum) tjock enligt STENPLATTA. Arbeta från ett hörn av altanen till den andra, sprida cement strax före området där STENPLATTA kommer att placeras. Använda en våt svamp och rensa bort alla cement från topparna på en STENPLATTA innan det torkar. Kontrollera stenarna med en nivå för att se till den slutliga ytan blir platt. Följ den här proceduren tills uteplatsen är klar.

• Tillåt uteplatsen för en dag eller två under torkningen, beroende på luftfuktigheten och utanför temperatur. När uteplatsen har torkat, fylla STENPLATTA luckorna med murbruk sand och Portland cement blandning och packa ner det med en murslev. Gå över hela uteplatsen med en våt svamp och ta bort cement eller sand från toppen av STENPLATTA.