mynewspapers.net

Hur man bygger en spaghetti bro

Hur man bygger en spaghetti bro


Bygga en spaghetti bro är ett pedagogiskt experiment som visar hur broar arbete. Om du deltar i en spaghetti brobyggande tävling, sannolikt tävlingsreglerna att ange tillåtna material, storleken på din bro och hur det kommer att bedömas. Framgång bestäms vanligtvis av hur många gånger sin egen vikt din bro kan hålla utan att brista. Således är ditt mål att bygga en lätt bro som kan stödja en heavyweight belastning.

Instruktioner

• Bygga stöder för din bro. Bunta ihop flera delar av pasta tillsammans i form av ett rör. Applicera lim för varje programområde som du går. Håll varje bunt tillsammans med ett gummiband tills limmet torkar.

• Bygga ett däck för din bro (kallas även banvallen--delen av bron vid som lasten ska placeras). Två möjliga mönster är: 1) en rund bunt Olimmad spaghetti (bristen limmet gör spaghetti att skifta som behövs under tyngden av lasten) eller 2) flera lager av spaghetti, med varje lager bestående av bitar av spaghetti limmade sida vid sida med bredden på däcket och de resulterande lagrarna limmas en ovanpå en annan för att bilda en tjock bunt (prova 10 lager till att börja med).

• Utforma takstolar (också kallad underkonstruktionen och överbyggnad) av din bro att skala på ett rutat papper. Detta kommer att fungera som en mall för byggnaden av din bro. De bästa motiven består av en serie av trianglar, som är starkare än fyrkanter.

• Täck rutat papper med en tydlig cling film. Här kan du se din mall som din bygga din bro, utan att få lim på rutat papper.

• Skär spaghetti passar mallen, lägga den på mallen och sedan limma ihop dem med vitt lim eller en limpistol. Se till att eleverna är noga med varmt lim.

• Limma alla komponenter i din bro tillsammans (stöder, däck och takstolar).

• Gradvis lägga vikt till din brygga i små steg att bestämma hur mycket vikt kan hålla innan den bryter.