mynewspapers.net

Hur man bygger en segelbåt med Popsicle pinnar

Hur man bygger en segelbåt med Popsicle pinnar


Isen smälter, sommaren närmar sig snabbt och det är dags att ta en seglats på vattnet. Naturligtvis har inte alla medel för att köpa en fancy segelbåt. Det betyder dock inte att sommaren vattensporter måste vara tråkiga. Istället för att tömma plånboken på en dyr båt, spendera lite kvalitetstid med dina barn genom att hjälpa dem hantverk en Popsicle stick segelbåt. Crafting är en lärorik erfarenhet. Lär dina barn segelbåt ordförråd; peka ut däck, mast, bom och centerbord. (ref 1) Använd ordet "vinkelrät" att beskriva rät vinkel och lära barnen hur man mäter fraktioner. (Ref 1) När den tekniska delen är över, är det dags för segling.

Instruktioner

• Lägger 6 Popsicle pinnar vertikalt bredvid varandra så att sidorna röra. Det här är däcket. Rita två diagonala linjer på främre delen av pinnar till form en punkt. Använda linjalen för att göra linjer rakt. Skära i linje med wire cutter och sedan slipa kanterna på pinnarna så att de är släta.

• Mät bredden på däcket. Skär 2 Popsicle pinnar för att samordna med mätning och sand i kanterna. Limma en pinne till den raka änden av däcket så att det håller däcket bitar tillsammans. Sedan limma understödjapinnen över däcket rätt innan klippt diagonal börjar.

• Skär den runda änden bort av en annan Popsicle stick. Göra cut så rak som möjligt och sedan slipa kanterna. Detta är masten.

• Klämma en stor klick av lim i centrum av däck och omedelbart tryck i snitt slutet av masten i limmet, håller det på plats för ca 30 sekunder. Använda gradskivan för att avgöra om masten är i rät vinkel (90 grader) på däck.

• Mät avståndet mellan början av masten och den baksida änden av båten. Skär en Popsicle pinne till denna storlek och slipa kanten. Detta är bommen. Skär en 1-tums bit av piprensare och fäst ena änden skär slutet av bommen och den andra om en ½-tums längst ned på masten. I slutet av bommen ska bara vidröra masten. Detta gör att bommen att vrida fram och tillbaka.

• Spåra formen på bom och mast på plast shoppingkassar. Rita en triangulär form på påsen så att en spets av triangeln inslag upp i masten, ett tips handen den yttre änden av bommen, och andra spets Detaljer där bom och mast möts. (ref 1) Klipp ut triangeln och limma den mot den mast och bom. (ref 1)

• Skär en Popsicle sticka ungefär 2 inches lång och sand platta kanten. Lägg en stor klick lim på undersidan av däcket direkt under masten. Direkt tryck i platt slutet av pinnen i limmet och håll den för ca 30 sekunder. Detta är den centerbord som kommer att hålla båten från att falla över i vattnet.

• Måla Popsicle pinnar önskade färger. Låt färgen torka och sedan spraya hela båten med en akryl vattentät sealer. Låt torka innan segling.