mynewspapers.net

Hur man bygger en saltlake Tank

Hur man bygger en saltlake Tank


Brine är ett gemensamt namn för Artemia, en djurplankton som ofta används som en näringskälla för marina fiskar i akvarium. Dessa små kräftdjur är apt överlevande. Deras ägg, även kallad cystor, kan överleva frysning temperaturer utan skador och börjar utvecklingen på uppvärmningen. Sin livscykel gör det enkelt för akvarister att lagra Artemia i frysar och föder upp dem efter behov. Med en enkel installation och grundläggande kunskap om marina akvarier, kan du hålla en frisk befolkning av Artemia som friska levande föda källa för dina fiskar.

Instruktioner

• Fyll akvariet med dechlorinated vatten och tillsätt en lämplig mätning av akvarium salt blandning. Mest salt mixar kommer att göra vattnet visas grumlig för en kort tid efter blandning. Vattnet kommer att klara i tid. Saltlake tankar gör bra i rumstemperatur. Använd ett akvarium termometer för att övervaka temperaturen och säkerställa att det förblir mellan 25 till 30 grader Celsius.

• Använd hydrometern för att mäta salthalten i blandningen när vattnet har rensat. Artemia trivs i vatten som har en salthalt mellan 30 och 35 promille---motsvarar 1.023 och 1.026 specifik vikt.

• Justera salthalten som behövs. Ta bort salt vatten och tillsätt vatten om salthalten är för hög; Tillsätt mer salt om salthalten är för låg.

• Anslut akvarium slangen till luftpumpen och luftar stenen. Airstones diffus luften genereras av luftpumpen att hålla vattnet syresatt och skapa en aktuell--två element som behövs för framgångsrik uppfödning av artemia.

• Fast säkert luft stenen längst ned i ryggen vägg i akvariet. Se till att den airstone du väljer skapar stora bubblor. Liten, diffusa bubblor kan vara skadligt för utveckling och mogna Artemia, men stora bubblor är säkra och genererar vatten rörelse i saltlake tanken mycket bättre.

• Införa din saltlake shimp och när de har utvecklat, mata lätt dem med spirulina flera gånger om dagen för att hålla dem starka.