mynewspapers.net

Hur man bygger en Rubberband flygplan

Hur man bygger en Rubberband flygplan


Att göra ett gummiband drivs flygplan är ett roligt och pedagogiskt craft-projekt. Den lär grunderna i aerodynamik samtidigt som en ny leksak att leka med. Generera flygning av gungade planet i luften medan propellern snurrar som tvinnade gummibandet återvänder till sin naturliga form. Balsa trä konstruktion är tåliga nog att flyga flera gånger och möjliggör lätt reparationer som behövs. Material som behövs för detta projekt finns på en hantverk och hobby butik.

Instruktioner

• Beskriva kroppen av flygplanet på ett blad av balsaträ. Gör det ungefär 2 inches lång och 10 inches lång med en stabiliserande fena på baksidan som är en ytterligare 1 1/2 inches längre än huvuddelen. Spåra konturerna med en vass kniv eller handhållen roterande verktyg och pop det ur bit av balsaträ.

• Dra vingar för planet så att de fan tillbaka från näsan något mot baksidan av planet. Klippa vingarna med hjälp av en kniv eller roterande verktyg och håll den upp till sidan av kroppen för att kontrollera om rätt utseende. För att underlätta stabil flygning, gör varje vinge 10 inches lång precis som det viktigaste organet.

• Rita en disposition och skär en andra uppsättning vingar, minskas till 2 1/2 inches lång för de bakre vingarna.

• Skär springor i sidan av planets kropp. Göra dem med samma bredd som de huvudsakliga vingarna. Gnid en träkol penna längs kanten som matar in i planet kroppen och tryck den mot trä där du vill att vingen att ansluta. Ta bort vingen och skär slot för att passa de storlekarna. Sätt in vingen och testa passform. Använda lim från en limpistol på slutet en flygel och infoga det i facket ungefär halvvägs. Upprepa detta för den andra sidan och bakre vingar, och placera en sträng av limmet runt kanten av vingen/body anslutningarna till fungera som en svets. Låt vingar torka i 2 timmar.

• Tryck i slutet av ett stort Gem genom balsaträ nedre bakre delen av planet. Gänga klippet genom hålet så att en slinga hänger ner under planet ungefär där ett hjul går på en verkliga plan. Använd en beläggning av lim från limpistol runt utsatta klippet där det vidrör plan kroppen. Lämna öglan längst ned gratis av limmet. Låt limmet torka i ett par timmar.

• Tillämpa varmt lim på baksidan av propeller församlingen och Anslut den till framsidan av planet med wire öglan mot botten av planet. Vissa propellrar har också små tråd för tråd i hål stansas i planet kroppen att stödja det mer. Limma ändarna av utstickande tråd att hålla dem på plats.

• Anslut rubberband genom utfodring ena änden genom hålet i gemet och sedan dra därför tillbaka genom andra loopas änden av bandet. Dra det snäva och koppla den över öppna öglan i propellern. Nypa öljetten avslutades med tång för att skydda den.

• Håll planet med ena handen och vrider propellern medurs tills bandet är vriden flera gånger och är mycket snäv. Kasta planet försiktigt i luften som du skulle en fotboll, släppa propellern på samma gång. Planet ska glida lätt men fortfarande stanna i luften så länge propellern snurrar.