mynewspapers.net

Hur man bygger en röker huset ur ett gammalt kylskåp

Hur man bygger en röker huset ur ett gammalt kylskåp


Gammaldags kylskåp är en allt vanligare plats på soptippar. Dessa kylskåp, medan inte mycket bra längre för kylning, kan konverteras för att uppnå en mycket äldre metod för att bevara kött och fisk: rökning. Genom att avsätta ett par timmar, kan du skapa din egen bakgård rök hus ur kylskåp som annars skulle ha försvunnit i en skräp heap.

Instruktioner



Ta bort alla elektronik från kylskåpet och ge insidan en grundlig ren ner. Se till att det finns en tät förslutning på dörrarna när de är stängda.



Borra flera 1-tums hål framför kylskåpet, nära botten. Luftcirkulation är en förutsättning för en röker huset, och dessa hål är att luften i.



Borra tre hål på vardera sidan av kylskåpet, nära toppen. Varm luft stiger och dessa hål är att låta röken ur din rök hus.



Köp en elektrisk stekpanna från en hårdvara eller camping store.



Blöt flis i vatten i cirka en timme, skaka av överflödigt vatten och lägga marker i elektrisk stekpanna. Se till att använda en hårt trä, som ek eller mesquite. Sätt pannan längst ned i kylskåpet och slå på den.



Stänga dörrar kylskåp och tillåta rök att bygga upp inuti. Detta bör ta cirka 10 minuter. Hänga kött eller fisk inne i rök huset, stänga dörrarna och lämna för att röka i flera timmar.