mynewspapers.net

Hur man bygger en remskiva bil för en vetenskap projekt

Hur man bygger en remskiva bil för en vetenskap projekt


En remskiva är ett system som består av allmänt en eller två rullar fäst med en rem eller rep. Detta system minskar mängden arbete som krävs för att lyfta eller flytta ett objekt. Det kan också användas för att rotera hjulen att orsaka rörelse, som i ett fordon. Som en vetenskap projekt, kan eleverna skapa en remskiva bil för att studera sambandet mellan rörelse och remskivor.

Instruktioner

• Använda sågen, skära balsa (för chassit) till följande dimensioner: 6 tum x 2,5 tum. Skär en 1/4-tums hela bit av den bakre delen av bilen. Snitt detta spår längden på fordonet, ca en tum i längd och ner centrum.

• Limma avsnitten röret på trä. Lägg varje bit parallell till ändarna, ¼ tum i från varje ände. Projektet rör något förbi sidorna av rektangeln, att se till att varje par ligger mittemot varandra. Låt torka.

• Skjut "O" ringar över fyra blocken (hjul). Tryck en staven (axeln) genom en bakre röret avsnitt och glida den femte trissan och en gummi-band på den innan du fortsätter att glida stången hela vägen över och genom angränsande röret. Tryck den andra staven genom de främre rör; Placera blocken på ändarna av alla fyra axlar.

• Limma solar motorn på toppen av bil bas. Kontrollera att den är placerad så att spinning slutet är direkt bakom och parallellt med spåret. Sträcka ett gummiband från motor till centrum hjulet, montering i spåren.

• Anbringa solcellen, med spännband och på balsaträ. Placera det framför motorn, på längden till bilen. Koppla cellen till motorn med två sladdar och krokodil klipp.