mynewspapers.net

Hur man bygger en Pyramid spaljé

Hur man bygger en Pyramid spaljé


En ny spaljé stöder många typer av växter. Växande eller aktivera klättring grönsaker eller blommor att växa runt spaljéer är ett stort steg mot att se till deras framgång. En enkel pyramid struktur spaljé är kostnadseffektiva att producera, och lätt att bygga.

Instruktioner

Bygga en spaljé

• Förbereda bambu polackerna. Fyra 5-fot, medelstora lufttorkad bambu stolpar behövs. Du bör kunna hitta dessa på en Handelsträdgård, men du kan enkelt göra polackerna genom att skära ner stark botten sektioner från befintliga bambu växter om du har dem tillgängliga. Skär bambu precis ovanför noden av stammen. Detta hindrar vatten från att komma in i utrymmet mellan väggarna och ruttnande polacker när de sitter i gräsmatta eller trädgård när du har byggt en spaljé. Bota bambu, torka dem i en varm, icke-fuktig miljö för sex till tolv månader.

• Förbereda området för din spaljé. Ta bort överflödigt smuts eller jord att platta marken med spaden. Den bambu spaljé kommer också att arbeta runt befintliga plantageägare där sten, trä eller betong golvet gör för en utmärkt nr-rot jämlike.

• Bilda på spaljé pyramidstruktur. Spåra en kvadrat på marken, och placera i slutet av varje stolpe på ett hörn av torget. Samla de fyra andra ändarna av stången i centrum utrymme ovanför torget.

• Anslut polackerna att bilda ramen. Sätta på handskarna och vira tråden i en medsols rörelse runt ändarna av polackerna. Börja sex inches från toppen av polackerna. Väva tråd genom de fyra ändarna och runt sig att bilda ett tätt paket som gör att polackerna att hålla deras pyramid form ända till marken och deras respektive fyra hörn. Klipp tråden med en avbitare när innerförpackningen överst är fast.

• Skapa spaljé cross inslagning. Säkra ena änden av tråd på översta emballaget och arbeta den ner längden på polerna. Linda in i en spiral medsols rörelse, stoppa för att ansluta kabeln till bambu när du kommer till en nod. För att ansluta kabeln, helt enkelt Linda binda två gånger runt en av noderna innan du fortsätter till nästa stolpe. Stoppa sex inches från marken och klipp tråden och vira den till sig själv och bilda en egen åtstramande knut.

• Placera pyramid spaljé. Du kommer e kunna flytta det eftersom kabeln kommer att hålla polackerna på plats. Placera spaljé över en befintlig klättrande växt eller grönsak.