mynewspapers.net

Hur man bygger en pyramid för en middle school projekt

Hur man bygger en pyramid för en middle school projekt


Studenter kommer att få många tillfällen att lära sig om forntida egyptiska kulturen under hela sin tid i skolan. En dag kommer någon gång i mellanstadiet när de har uppdraget att skapa en forntida egyptiska struktur. Mellanstadiet är konvergensen av matematik och historia som gör ett projekt som detta värdefulla. Lärare använder verkliga modeller och praktisk erfarenhet för att egga studenterna medan de lär sig. Medan pyramiderna verkar ha en grundläggande struktur, kan vilket gör dem ser mer exakt eventuellt betyda skillnaden mellan passerar och misslyckas.

Instruktioner

• Börja med en bit av trä eller foam kärna som är stor nog för din färdiga modell. Beroende på vad du har valt att bygga din struktur från, detta bör vara minst 1 1/2 fot lång vid 1 1/2 fot brett.

• Använd markören för att placera en punkt i centrum av din skum. Använd linjalen för att rita två rader, 12 inches lång, att göra ett "x" över den centrala punkten. Nu ansluta varje punkt i "x" att göra en kvadrat. Detta blir konturerna för din pyramid.

• Ta av sockerbitar och limma en raden av kuber längs linjen. Du på utsidan av sockerbiten röra insidan av torget. Limma ner hela första lagret av kuber och låt dem torka. Det är inte nödvändigt att fylla i det hela området av torget, bara dispositionen.

• Vänta tills limmet torka och sedan lägga nästa lager. Placera kuben halvvägs bort raden under det att det ser som steg. Se till att kompensera blocken så finns det en solid kub över skarven mellan de två lägre kuberna. Detta gör pyramiden ser mer äkta. Låt varje lager torka helt innan du lägger nästa lager.

• Sand kuber försiktigt om du vill ha en mjukare look till pyramiden, eller du kan använda lera att Fyll i utrymmet och använda socker kub strukturen som ett skelett. Göra en triangulär punkt från lera och koppla den till översta kuben. Sedan göra "ormar" av lera genom att rulla den på en plan yta med händerna och placera "ormar" in stegen i pyramiden. Sedan rulla ut stora bitar av lera och använda linjalen för att mäta ut längden på ena sidan av pyramiden och skär den ur leran. Försiktigt placera pjäsen på struktur och säkra på plats. Använd en smörkniv eller en lera för att lägga till vågräta och lodräta linjer för att simulera tegelstenar. Upprepa för de tre andra sidorna.

• Måla kuber (om du inte täcker dem med lera) ljust sandstranden färgade akryl hantverk. Sprid limmet i små sektioner längs foam kärna och strö sand över limmet. Fortsätta som täcker basen med sand tills helt täcks och låt torka.