mynewspapers.net

Hur man bygger en PVC växthus stommeEtt växthus kan förlänga växtsäsongen genom två månader eller mer, beroende på region. Botanister, trädgårdsentusiaster och kommersiell anläggning odlare använder växthus till skydd växter från elementen. Växthus hålla i värmen och skydda ömtåliga växter och blad från frost. De är täckta med transparenta material som tillåter solljus i men hålla vinden och kylan utanför. Bygga en enkel växthus för att odla växter, odla växter från frö eller skydda ömtåliga plantor.

Instruktioner

• Skär 1/2-tums PVC-röret med bågfil i 16 bitar mäter 30 inches i längd för insatserna. Skär 3/4-tums PVC-rör i sju stycken mäter 34 inches i längd för raden ridge.

• Enheten 30-tums sektioner av 1/2-tums PVC insatser med en gummiklubba i marken 36 inches isär längs sidorna av växthus. Använda åtta stakes på varje sida.

• Anslut två 10-fots långa avsnitt av 3/4-tums PVC-rör med en 3/4-tums PVC tee att montera ett slutet hoop. Upprepa för att montera en andra slutet hoop.

• Gå med två stycken 10-fot avsnitt av 3/4-tums PVC-rör med en 3/4-tums PVC cross för att göra en inre bågen. Upprepa för att göra sammanlagt sex inre hoops.

• Säker anslutande rören med en gummiklubba. Limma fogarna med PVC pipe lim om växthuset kommer att förbli stillastående istället flyttas till olika platser.

• Placera i slutet av en av PVC slutet hoops över första PVC bål på ena sidan. Böja bågen och placera den andra änden över den första insatsen på den andra sidan. Upprepa på den andra änden av sidorna för att lägga till andra änden bågen. Lägga till inre hoops på ett liknande sätt.

• Placera en 34-tums-långa avsnitt av 3/4-tums PVC rör till tee på en av slutet hoops och till korset på närmaste inre bågen. Upprepa på den motsatta änden. Placera ett 34-tums-långa avsnitt av 3/4-tums PVC-rör till andra sidan av korset och till korset på nästa inre bågen att ridge-raden. Upprepa tills du når slutet bågen.