mynewspapers.net

Hur man bygger en modell Generator för en vetenskap projekt

Hur man bygger en modell Generator för en vetenskap projekt


En generator, i sin enklaste form är inget annat än en enhet som konverterar mekanisk energi till elektrisk energi. Det genererar elektrisk ström med hjälp av rörelse. Detta kan förstås genom principen om elektromagnetisk induktion. Varje gång ett magnetfält flyttar förbi en ledare eller en ledare rör sig genom ett magnetfält, produceras en spänning över ledaren. Allt du behöver för att bygga en liten modell generator finns på en lokal elektronik utlopp.

Instruktioner

• Borra ett hål i din 5-tums pluggen staven med 2mm borr. Tryck med skaft av hobby motorn genom detta hål och superlim det där.

• Trä i slutet av en av dina kopparledningar genom hålet i en av batteriets leder. Göra samma sak med det andra hålet. Tryck ungefär 3 inches av tråd igenom, sedan wrap detta 3 inches runt ledningen att säkra det. Om du har en lödkolv, kan du löda kablarna på plats.

• Böj i slutet av varje LED leder till en krok. Ta de lösa ändarna av din längder av magneten binder och vira en runt varje ledning. Du kan löda kablarna på plats, men de bör bo i rum utan lödtenn. Du kan också använda eltejp för att säkra trådarna.

• Tejpa hobby motorn till slutet av linjalen. Motorns vevaxel bör sticka ut längre än till slutet av linjalen så att pluggen staven kan rotera i en komplett cirkel. Gör minst tre fulla pass med bandet. Placera LED platt mot linjalen och Linda tejp runt härskare och LED leder.

• Placera fingret på ena sidan av pluggen staven och snurra den så fort du kan. Förslaget kommer att generera en ström genom ledningar och tänds lysdioden.