mynewspapers.net

Hur man bygger en mobil pizzaugn

Hur man bygger en mobil pizzaugn


Pizza entusiaster från hela världen håller generellt att "tegel ugn pizza" är den mest traditionella samt den godaste pizza de har ätit. Medan tegel ugnar finns ofta i italienska restauranger, hantera några villaägare att installera sådana ugnar i köken av sina hem. Men är mer och mer utomhus kockar nyskapande och uppfinna metoder för att bygga utomhus tegel ugnar. Med sina idéer har bara ytterligare ett steg lett dem till att göra deras ugnar bärbara för camping och catering.

Instruktioner

• Konstruera en tillfälligt stöd med två sawhorses eller bygga direkt på trailer, pickup lastbil eller husbil säng efter att förbereda utrymmet med cementblock, Granithällar och plattor eller gatsten. Kom ihåg att basen i ugnen ska vara på en bekväm höjd för uppvärmning och bakning.

• Konstruera en grunt trä låda ca 4 fötter av 4 fötter och minst 4 inches djupt. Använd höger vinkelparenteser och skruvar för att säkra hörnen av rutan.

• Mix 6 delar perlite till 1 del Portland cement i en soptunna. Använda en hacka eller en spade för att blanda. Tillsätt vatten tills blandningen är bredbara som jordnötssmör. Scoop cement blandningen i rutan att fylla den helt, jämna ut ytan med en planka eller en lång snickare nivå även med sidorna.

• Låg firebricks på cement bas och höjd med vattenpass. Om tegelstenarna är ojämna, prova att sätta den jämnaste ytan upp. Se till att inte störa den plan yta av basen. Använda måttband för att mäta från baksidan och sidor för att hitta och markera mittpunkten av golvet med en sandskädda av perlit mix.

• Bestämma storleken på den färdiga ugnen. De flesta bröd och pizza ugnar är mellan 14 och 16 inches hög. En 15-tums ugn har en diameter på ca 22 inches. Förbereda en profil för kupolen genom att avbryta en kedja eller rep på en plan, vertikal yta med ändarna säkrat 22 inches isär. Om det behövs, har två personer håller ändarna av repet. Att kedjan för att drapera 15 inches under horisontalplanet. Be personen att spåra draperade kurvan på tunga brunt papper med en filt markör. Klipp ut bågen på papper att använda som en guide för kupolen.

• Blanda allrengöringsmedel sanden med vatten i en ren soptunna tills sanden håller sin form lätt. Hög våt sand på centrum Markera av golvet tills det matchar formen på bågen skapad med kedja. Täcka sanden med ett lager av våta tidningen formad för att passa.

• Blanda 3 delar sand till 1 del lera och lägga till vatten gradvis. Bygga upp på utsidan av kupolen från botten och uppåt, klappa den försiktigt på sanden tills leran är minst 4 inches tjock. Håll trycket på leran från uppifrån och ner, inte utifrån och in.

• Släta ytan av lera med händerna eller på sidan av en liten bit av virke. Försiktigt markera öppningen i sidan av kupolen med spetsen på en penna. Bredden bör vara ca 1/2 diameter på golvet och ca 10 inches hög. Klipp ett litet hål med en gammal kniv, nå inuti och gräva ut sanden. Fortsätta förstora hålet, och gräva inne i ugnen tills tidningen blockerar ytterligare gräva och ösa. Använd endast bara händer för grävning och ösa.

• Förbereda mer perlit och cement blandning i samma proportioner som används för basen. Tillämpa detta på lera kupolen. Jämna det med händerna. De flesta lera ugnar så småningom spricka, men skadan påverkar inte prestanda för ugnen om det faller isär.

• Klipp ett litet hål på baksidan av ugnen för att ventilera rök och dra in luft. När du använder ugnen för att baka, Anslut med en twist av våta tidningen.

• Bygga den första eld mitt i öppningen och tryck den mot ryggen. Försök att höja temperaturen till minst 204 grader C inne i ugnen. Elden kommer för att avsluta torkugn också för att värma den för den första bakning. Senare, när ugnen är cool, täcka den med en bit plastfolie och vikt locket med stenar.