mynewspapers.net

Hur man bygger en miniatyr marmor berg och dalbanaTesta med en miniatyr berg-och dalbana fysikens lagar. Bygga ett spår av billig skum slangar och använda marmor som bilen. Väggar och möbler ger den dalbana infrastruktur. Denna låt kan tas isär och ombyggda som många samtidigt som du vill. Bestäm exakt hur mycket fart är skyldig att lämna din marmor övervinna gravitation och rusa uppför backe. För den ultimata utmaningen, se om du kan göra en marmor gå hela vägen runt en slinga av spår.

Instruktioner

• Klipp ut skum slangar i halv på längden att göra en berg och dalbana spår. Skum slangar används för att isolera rören och finns på järnaffärer. En-tums slang rör är idealisk för detta projekt.

• Använd maskeringstejp på band ena änden av spåret så högt på väggen så kan du enkelt nå. Håll den öppna sidan av spåret på denna del av banan, genom att sätta sidan av spåret mot väggen.

• Tillåt röret att släppa minst 3 fötter i 45 graders vinkel så att marmor vilja byggt upp hastigheten. Tejpa slangen på väggen igen på denna punkt.

• Forma röret till nivå sektioner, kullar och loopar. Spåret kan bo på väggen eller sträcka ut i rummet.

• Testa din bana som du bygga genom att släppa en marmor i början av banan. Se om marmor har tillräcklig fart för att klara av banan. Om marmor slutar, öka din droppar och sänka dina kullar.