mynewspapers.net

Hur man bygger en mini elbil för ett science projekt

Hur man bygger en mini elbil för ett science projekt


Att bygga en mini elbilen är ett spännande science projekt som lär eleverna om maskinteknik. I själva verket används det ofta som en tävling i mellanstadiet eller högstadiet. Studenterna gör detta projekt lära sig hur man skapar en enkel metod för framdrivning genom att konvertera batteriet till mekanisk energi. De utforskar också designkoncept och grundläggande limning tekniker.

Instruktioner

• Fäst träklossar till plast basen med skruv ögonen; skruvarna ska ange från botten av basen, fästande block ovanpå basen. Två skruv ögon bör fästa varje block, parallellt med varandra och placeras 1/2 tum från varje sida av plast basen.

• Passar varje axel genom skruv ögonen på undersidan av plast basen. Lägg en bit av plast-slangar till vänster och höger sida av varje axel, spola med skruv ögon. Bifoga hjulen till axlarna.

• Säcken mässing fästelementen genom toppen av plast bas och fäst; de bör vara tillräckligt nära tillsammans så att gemet passar över båda. Koppla ena änden av gemet över ett av fästen att bilda växeln krets.

• Placera batterihållaren på plast basen, på längden mot trä blocket. Limma batterihållaren till blocket.

• Band en 3/8-tums delen av plast från ändarna på varje bit tråd. Anslut ena änden av en röd tråd för batteri innehavarens positiva ändamål. Anslut den andra änden av denna tråd till närmaste mässing fästelement. Anslut den röda sladden till andra mässing fästelement och lämna ena änden gratis. Anslut den svarta kabeln till den batterihållaren negativa slutet, lämnar sin andra änden gratis.

• Limma motorfäste på plast bas, på längden mot batterihållaren. Se till att det är vid kanten av basen. Bifoga den motoriska remskivan till motorn och placera motorn in i motor klippet. Placera ena änden av gummibandet runt motor blocket; placera den andra änden av gummibandet runt långt axeln, på samma sida. Gummibandet ska vara tät.

• Anslut den gratis röda och svarta kablar till passande kontakter på motorn. Stäng växeln Gem; Detta bör slutföra strömkretsen och orsaka bilen för att flytta.