mynewspapers.net

Hur man bygger en marmor maskin som en barnens projekt

Hur man bygger en marmor maskin som en barnens projekt


En marmor maskin är en kreativ boll-run grej, enligt Exploratorium.edu. Denna typ av maskin är tillverkat av bekant material och är utformat för att skicka en rullande marmor genom rör och kanaler och in en fångst i slutet. Du kan också lägga en enkel krets av marmor för slå på en batteridrivna ljus. Du kan hjälpa dina barn bygga sina egna marmor maskin.

Instruktioner

• Använd ett papper punch för att göra två hål ungefär 2 inches isär i den breda änden av tratten, enligt Studio3D.org. Trä en piprensare genom hålen i punch, sedan genom två hål i bricka. Twist piprensare tillsammans bakom bricka att säkra tratten. Fäst en bit av plaströr till slutet av tratten som kommer att fånga rörliga marmor.

• Bifoga fler kanaler och rör till bricka, att se till att alla rör och trattar förbinda till en annan så marmor kan enkelt rulla från en till nästa. Använda piprensare för att koppla objekten till bricka. Testa trattar och rör med en marmor varje gång du lägger till något till styrelsen och avslutar tratt-rör banan med ett plaströr.

• Vik koppar remsorna och säkra en på varje sida av en ramp med varmt lim. Se till att de två koppar remsorna rör inte men är nära nog längst ner på rampen så att metall marmor att beröra både när den passerar över dem. Bifoga alligator clips till ändarna av koppar remsorna, att se till att klippen också inte rör. Detta är början på din öppna elektriska krets.

• Ta bort Plastbeläggningen i ändarna av ledningarna med sax. Fäst änden av en tråd en alligator clip och sedan tejpa den andra änden av kabeln till ena änden av batteriet. Tejpa ena änden av en andra kabel till den motsatta änden av batteriet, och bifoga en glödlampa till den tråd öppna änden. Koppla den andra kabeln från glödlampan till de återstående alligator ClipArt. Den hela grej ska se ut en cirkel som är öppen endast där koppar remsorna är limmade. Tryck på de två koppar bitar tillsammans för att se lampan som lyser upp. Denna apparat kommer att fungera som din marmor maskin sensor.

• Fäst sensorn till marmor maskinen med silvertejp, att se till att sensorn är i slutet av din sista bricka röret. Vrid upp hörnen på koppar remsorna så att de kommer att stoppa marmor och säkerställa en avslutade krets.