mynewspapers.net

Hur man bygger en MandolinBygga en mandolin är ett stort projekt för möbelsnickare som lutas musikaliskt eller musiker som har träbearbetning färdigheter. En oktav mandolin är ett enkelt och vackra instrument. Här är hur man bygger det och börja njuta av det underbara ljudet av mandolin musik.

Instruktioner

• Besluta om du vill göra en mandolin från planer eller ett kit. Köpa ett kit gör dina första försök på mandolin building lättare. En vacker oktav mandolin kit finns på donkawalek.com. Du kan också hitta planer på att bygga din egen från grunden.

• Bygga form. Om du köper ett kit, kan detta för dig. Tenon huvud och hals tillsammans med en Tappmaskiner jiggen på bordet såg. Använda plywood för formuläret och en högre grad trä för de verkliga delarna av mandolin. Skriva ut och använda planen direkt på träet och skär därför för att förvärva teardrop formen för formuläret. Tillämpas svans blocket och rista det enligt din mandolin planer. Mejsla ut formen på huvudet blocket med den wood rasp.

• Böj sidorna av oktav mandolin med hjälp av en ånga bockning metod. Se till att dina sidor är exakt rätt tjocklek innan bockning, om dina sidor kom färdigskuren med ditt kit. Njut av trä i vatten. Använd din ånga bockning apparater för att böja sidorna enligt planerna. Koppla böjda sidor till formuläret med gummi klämmor och låt dem svalt och torrt. Mjuk sand.

• Göra halsen. Skär halsen från planerna med en bandsåg. Om du har köpt ett kit, kan detta steg göras för dig. Limma öronen till halsen med trälim och klämmor. Slipa toppen och botten av örat ansikten slät. Limma mallar för huvudet och skär enligt planerna för mandolin. Sand i huvudet.

• Gå med nacken och fälg tillsammans. Med trälim eller epoxi, gå med huvudet, svansen block och fälg tillsammans runt form. Använda gummi klämmor eller ett band för att säkra rim och hals under torkningen. Rista i nacken, med trä filer och raspar. Gå med nacken att rim med trä limmar och klämma på plats. Tillämpas kerfed slemhinnan på fälgen med trälim och klädnypor.

• Klipp och fäst upptill och nedtill. Grov klippa toppen och botten, sedan använda planen som en mall för exakt sågning. Markera placeringen av uppiggande på toppen och tillbaka bitar. Borra ett litet hål där ljud hålen kommer att vara i fronten. Använda en coping såg, skära ljud hålen. Avsluta hålen med trä filer. Lim stagning på toppen och botten, klämma och låt den torka. Rista uppiggande för att planera specifikationer. Limma upp och ner till kanten, klämma och låt torka.

• Avsluta din mandolin. Klipp och fäst bandet styrelsen med koppartråd via små borrade hål i halsen och gräma slots. Avsluta någon carving med raspar och filer som behövs. Använda fläcken och avmarkerar päls på kroppen. Installera mottagare på huvudet efter tillverkare anvisningarna och installera stränghållare systemet enligt din mandolin planer. Täcka bandet styrelsen hål med band och sträng din oktav mandolin. Nu är det redo att spela.