mynewspapers.net

Hur man bygger en ljus Bar för din lastbilDe första ljus barerna för lastbilar var rulle barer eller grill skydd som off-road race team används för att montera lampor för natt racing. I dag tillverkas lastbilen tillbehörs marknaden är översvämmad med ljus barer att anpassa sig till nästan alla göra inhemska eller importera lastbilar. Typ av störtbåge hyser en spridning av lampor ovanför lastbil hytten, medan grill guard-typen har lamporna närmare till road nivå. Att göra en bar med stålrör kräver särskild utrustning för att böja slangen. Du kan bygga en ljus bar med hjälp av stål kanal och stålplåt. De enda kraven är butik verktyg och lärling-nivå svetsning erfarenhet.

Instruktioner

• Mät bredden på flaket. Mät höjden från sängen skenor till toppen av hytten. Skär en bit av 3-tums-av-3-tums stål kanal som toppen av baren som sträcker sig över bredden på sängen. Skär två bitar till höjd mätningen som stolpar i vardera änden av baren. Skär i stål kanal med en geringssåg med skärande blad.

• Placera bitar av kanal på kanten med kanal fördjupningarna inför i. Detta ger dig en skyddad kanal att köra lätta trådarna. Justera en upprätt vinkelrätt i vardera änden av det översta fältet. Kvadrat hörnen med en vinkelhake och svetsa stolpar till det översta fältet.

• Skär två bitar av 3/16-tums-av-2 1/2-inch stålplåt 24 inches lång så Basplattor som bult till toppen av sängen skenor. Använd en drill press och en stål borr för att borra tre hål, jämnt fördelade i den plana ytan av ribban för bultar. Typiska bilagor görs med 3/16-inch vagnsbultar.

• Placera Basplattor platt, och parallellt på bredden av ljus bar. Står den tresidiga störtbåge ovanpå plattorna och justera stolparna med avsluta av plattorna. Svetsa stolpar till basen pläterar.

• Mått och kapade två ytterligare bitar av 3-tums-av-3-tums stål kanal som diagonal hängslen för ljus bar. Klamrarna spänner från de övre hörnen av bar till slutet av motsvarande bottenplattan.

• Position diagonalen hängslen med den platta sidan av kanalen uppåt. Svetsa klamrarna på varje ände av det översta fältet och Basplattor motsvarande ändar.

• Skära bitar av 3/6-tums-av-2 1/2-tums Stål tavla 6 tum så länge fästen för lamporna. Skär så många bitar som behövs för att rymma en viss spridning av ljus. Borra 1/2-tums hål i centrum av varje mount.

• Göra layout markerar på det översta fältet för spridningen av lampor med en bult eller metall fil. Står en av fästen ovanpå det översta fältet på en layout mark med platta sidor av berget pekar framåt och tillbaka. Svetsa basen av berget till toppen av baren. Upprepa detta och svetsa de återstående fästen till det översta fältet.