mynewspapers.net

Hur man bygger en liten skala solpanel

Hur man bygger en liten skala solpanel


Solpaneler göra använda av förnybar energi som kommer i form av solljus. I stor skala, kan solpaneler ge energi för en hela huset eller byggnad utan att skapa någon form av föroreningar. Som solpaneler blir mer och mer populärt, priserna börjar sjunka, men det är väldigt billigt att göra din egen solpaneler i liten skala med några material som finns på din lokala järnaffär.

Instruktioner

• Tvätta händerna för att avlägsna fett eller olja och skär en fyrkantig bit av koppar blinkande om storleken på brännaren på spisen. Använd sandpapper för att rengöra koppar blinkande.

• Sätt rengöra koppar blinkande på elspis brännare och vrid brännaren på hög. Kopparen börjar att ändra färger som den värms upp.

• Lämna koppar på brännaren i 30 minuter på hög och slå sedan brännaren bort, lämnar kopparen på brännare så det inte cool för snabbt.

• Tillåt brännaren för att fortsätta kylning. Eftersom brännaren svalnar, koppar blinkande krymper orsakar den svart kopparoxid att ramla av, lämnar en tunn röd lager av kopparoxid bakom. Kopparoxid är en halvledare, som är mellan en ledare och en isolator. När solljuset träffar elektronerna i kopparoxid, börjar elektronerna leda ström.

• Skrubba lätt kokta koppar blinkande under kallt vatten med fingrarna för att ta bort små bitar av kopparoxid som finns kvar.

• Ta det andra bladet av koppar i samma storlek som först. Använder händerna, böj båda bitar av koppar till formen på burken så de passar utan att röra. Placera den kopparoxid sidan av bladet kokta koppar så den står inför på utsidan.

• Bifoga en alligator clip till kokta koppar blinkande och en alligator clip till nyligen skära blinkande. Det finns leder bifogas varje alligator clip. Ledande från nyligen skära blinkande bör ansluta till den positiva Polen på multimeter och andra ledningen går till den negativa terminalen.

• Blanda 2 matskedar salt i varmt vatten och rör om tills saltet löses upp. Häll försiktigt den varmt saltvatten in i behållaren med koppar bitar utan att få den alligator clips våta. Lämna ungefär en tum mellan vattnet och upp i koppar så du kan flytta plattorna utan att få leads våt. Läsningen på multimeter ska gå upp, och du har framgångsrikt gjort en miniatyr solpanel.