mynewspapers.net

Hur man bygger en liten hörnhylla

Hur man bygger en liten hörnhylla


Förbered dig på att bygga en liten hörnhylla genom att bestämma platsen, wall material och material för hyllan. Eftersom platser och material varierar kraftigt, antar i det här exemplet en interiör fyrkantiga hörn i en trä-Ramad hus med slät gips väggar. Material som används i exemplet är 1-by-12-by-24-inch och 1-by-2-by-24-inch pine styrelser.

Instruktioner

• Hitta en plats för små hörnhyllplan, med hjälp av ett måttband för att uppskatta 60 tum (mer eller mindre) upp från golvet på det markerade hörnet. Använd en vinkelhake för att kontrollera riktighet av vinkeln 90 graders hörn. Använd vattenpass och penna för att rita två linjer på väggen för att säkerställa nivå placering. Dra varje linje ca 12 inches ut från hörnet. Detta markerar platsen för hörnhyllplan. (1 av 12-tum hylla materialet bör ha fyrkant slutar. Styrelsen själv ersätter som en nytta kvadrat om ingen vinkelhake är tillgängligt.)

• Låg 1-av-12 hyllan ombord på ett plant underlag och mät och markera mittpunkten på längden på de övre och nedre kanterna. Användningen utformningen kvadrat som en inverterad "V" med den högsta punkten på övre kanten penna märket och utsidorna av vinkelhake lika avstånd från lägre penna mark. Rita linjer längs ytterkanterna av vinkelhake. Bit 1-av-12 styrelsen mellan raderna blir pyramidformade hörnhyllplan.

• Förbereda trä installation genom sågning 1-av-12 längs de markerade linjerna. Styrelsen bör nu ca 22,5 inches längs färdig kant och ca 15.91 inches längs varje vinklad sida. Lägg märke till skillnaden. Den färdiga kanten, kant inte vidröra väggarna, är inte 24 inches bred eftersom 1-av-12 timmer säljer på dess nominella bredd av ca 11 1/4 inches. Beräkningar är onödigt när du använder en vinkelhake som anges. Avsluta förbereder trä bitar genom sågning 1-av-2 i halvlek, vilket ger två bitar ca 12 inches lång.

• Lägg på konstruktion tejp med en fogtätning pistol på ena sidan av den två 1-av-2s. Hammer fyra avsluta naglar till tackel dem på plats i hörnet av rummet vid de tidigare markerade horisontella linjerna. (Spikning bara håller trälister på plats tills de självhäftande botemedel.) Lägg på konstruktion tejp till toppen av remsor av trä. Använda hammaren till tack fyra avsluta naglar genom hörnhyllplan och på 1-av-2 remsor av trä att hålla hyllan på plats. Se till att inte få bort 1-av-2 remsor av trä medan spikning 1-av-12 hyllan.

• Ge tillräckligt med tid att löpa ut innan att ta bort finish naglar håller små hörnhyllplan på plats. (Följ anvisningarna från tillverkaren för att bota tid.) Bets eller måla hyllan för att slutföra projektet.