mynewspapers.net

Hur man bygger en liten båt av trä

Hur man bygger en liten båt av trä


Många människor vill en liten träbåt att ta till en sjö eller flod för en dag med sightseeing. Moderna epoxy lim ger en båtbyggare möjligheten att bygga en liten träbåt på kort tid. Den vanligaste metoden att bygga en liten träbåt kallas stygn och limma. I denna metod båt delar skärs från plywood och sys med tråd. Epoxi pasta tillämpas sedan på lederna, att göra båten styv. Detta projekt är något som kan uppnås genom de flesta någon med verktyg som finns i hem workshop och som köpts in på en lokal hem butik eller marina.

Instruktioner

• Välj en arbetsyta minst dubbelt så stor som den båt som byggs. Åtkomst till arbetsytan bör vara tillräckligt stor för att ta bort båten när den är klar. Ange två sawhorses i centrum av arbetsytan.

• Lägg en bit plywood på sawhorses. Använda en märkning penna för att överföra konturerna av båt planerna på att lappa av plywood. Ersätt denna bit plywood med den resterande delen. Fylla överföring konturerna av planerna för båt. Använd pusslet för att skära varje bit av båten från plywood. Det bör finnas två sidan bitar, en underdelen, en akterspegeln pjäs, en båge bit och placera bitar.

• Lägg det längst ner på sawhorses. Använd den sladdlösa skruvmejseln och borra hål två inches isär längs varje sida av underdelen. Hålen ska vara ca 12 mm (1/2 tum) från kanten av plywood. Borra hål, på samma sätt, längs kanterna av varje båt som ansluter till den nedre delen.

• Använd avbitare för att skära cirka 200 femtio milimetre (två tum) bitar av tråd. Justera trä sidan lappa direkt längs den nedre delen. Sy ihop kanterna på dessa bitar med tråd släpps ut genom hålen på varje bit. Vrida tråden tätt med tång. Fortsätta att sy ihop sidorna av båten till botten. Sedan sy akterspegeln i slutet. Slutligen, sy fören på plats längst fram i båten. Plywood bitar måste nu utseendet på en båt som sys med tråd.

• Blanda en kvart av epoxi lim i en bunke enligt anvisningar på lim behållaren. Lägga till sågspån i epoxy lim tills blandningen är konsekvensen av jordnötssmör. Använda en spatel för att tillämpa denna blandning längs inre lederna i båten där sidorna möter botten. Göra samma sak vid lederna för akterspegeln och fören. Sömmarna bör vara ca 50 mm (2 tum) bred och 12 mm (1/2 tum) djupt i centrum. Låt torka över natten. Efter torkning båten kommer att vara stel

• Använd avbitare för att skära varje tråd stygn på utsidan av båten. Använda tången ta bort kabeln från båten. Gör extra epoxi lim med sågspån. Tillämpas på de yttre lederna i båten. Möjligt att ställa in i flera timmar tills hårt. Bifoga båt placerar till inre av båten med tråd. Använda resterande sågspån och lim blandningen till cement sätena på plats. Låt torka tills hårt.

• Skär glasfiber tyg i tre fot långa strimlor. Blanda en kvart av epoxi i en plast skål. Lägg den glasfiber tyg remsor end-to-end på de invändiga sömmarna. Använd pensel till ordentligt våt glasfiber tyg. Låt torka över natten.

• Sand interiört och exteriört i båten tills slät med hjälp av sandpapper. Gäller spackling sammansatta till nicks, sprickor eller låga punkter runt båten. Låt kåpan sammansatta torka tills hårt. Slipa båten igen tills den är slät. Fortsätt att gälla och sand spackling förening tills hela ytan av båten är helt slät. Extra tid på detta steg kommer att betala sig i en snyggare båt.

• Dammsug båten. Använd en tack trasa för att ta bort alla återstående sandpapper rester. Färg eller lack båten som önskas. Montera oar lås, knapar och någon annan hårdvara som önskas. Båten är nu komplett och färdig för lansering.