mynewspapers.net

Hur man bygger en Lightweight Recumbent cykel plats

Hur man bygger en Lightweight Recumbent cykel plats


För alla som bara byggd eller köpt en recumbent cykel men ännu inte fick en plats, kan priserna på köpta platser komma som lite av en chock. Lyckligtvis med lite svetsning förmåga, kan man bygga en plats för betydligt mindre än kostnaden för en ny plats. Eftersom liggcyklar redan tenderar att vara tyngre än traditionella, upprätt cyklar, vikt är en viktig faktor och en lätt sits tillverkad av är elektriska isolerrör en idealisk lösning.

Instruktioner

• Skär kanal till lämpliga längder. Sidorna kommer att börja vid 36 inches lång, och kommer att göras från 1/2 tums slang. Placera bårar kommer var och en vara 24 inches lång och gjorda från 3/4 tum slangen. Skär varje bit av slangen på mitten, sedan ändarna ren skär med en fil.

• Böj conduit bitar att bilda placera sidorna. Varje sida måste böjas precis på samma sätt, och varje krök bör göras i plan. Det första böj ett av de 36-tums 45 grader i slutet så böj centrum ligger på ca 4 1/2 inches. Nästa, böja kanal 90 grader i motsatt riktning, med böjen centrerad 12 1/2 inches från slutet. Sedan göra två 15 graders böjar i samma riktning som den första böjen, centrerad på 19 1/2 och 22 1/2 inches från slutet. Slutligen, böja 20 grader mitt emot första böjen, centrerad på 28 3/4 och 32 1/4 inches. Utföra samma böjar på annan.

• Böj conduit bitar att bilda säte bårar. Böj en 3/4 tum conduit bit 60 grader, centrerad 6 inches från ena änden. Göra samma böjen, i plan och i samma riktning, 60 grader och 6 inches från den andra änden. Utföra samma två böjar på andra pjäsen för att bilda en andra plats bår.

• Lödning sätet tillsammans. Anslut ändarna av en av sätet bårar till sätet sidorna, centrerad mellan 90 graders och 45 graders böjar, cirka 8 inches från slutet, att hålla sätet sidorna i planet med en annan. Anslut andra plats bår mellan intilliggande 15 och 20 graders böjar, ca 25 1/2 inches från slutet. Göra fisk mun nedskärningar på ändarna av sätet bårar att passa dem att placera sidorna och sedan löda varje anslutning.

• Fäst Tyghölje sätet. Tyget kommer 54 inches bred, så skär den i halv att bilda två 36-tums av 27 tums bitar, en som kommer att användas för denna plats. Center i tyget på stolen så den långa dimensionen går längs den vertikala axeln i sätet. Vik ändarna över stolen, skära där sätet bårar är så att vika runt dem, sedan hålla dem på plats med de raka nålarna. Sy, med fiskelina, hålla så nära skenan och underhålla så mycket spänning på sätet som möjligt.

• Finish sy sätet tillsammans. Skär längs placera rälsen att ta bort överflödigt tyg och sedan trimma extra tyget i ändarna, lämna ca 1 1/2 inches av tyg i vardera änden. Vik varje ände över och sy en söm på toppen och botten på den stolen, igen ta hand för att bibehålla spänningen i sätet.