mynewspapers.net

Hur man bygger en leksaksbil med solpaneler

Hur man bygger en leksaksbil med solpaneler


Solpaneler arbete genom att använda solens energi för att slå elektroner från atomer i det nedersta lagret av en silicon smörgås, så att de är fria att flytta upp till det översta lagret, då flödet genom en tråd att utföra arbete. Bygga en sol leksaksbil är ett roligt sätt att lära sig om solenergi och ingenjörskonst. Du kan köpa en billig mini solpanel och en hobby motor och sedan bygga resten av bilen från återvunnet material, styling det efter smak. Studenter kan vara inspirerad att gå med i nationella tävlingar för de snabbaste solar leksaksbilar.

Instruktioner

• Montera bakaxeln genom att skjuta den genom det stora redskapet, då glider en nylon spacer på någon sida. Komplett församlingen genom att placera ett hjul på varje ände av axeln. Den stora redskap och hjul bör textilelektroderna på axeln, medan distanserna ska vara löst för axel att snurra fritt.

• Montera framaxeln genom att skjuta två nylon distanser på återstående axeln, sedan placera ett hjul i båda ändarna.

• Skapa bil chassit genom att finjustera den rutan, flaska eller skum så att den är smal nog att passa på axlarna utan att gnugga sidorna av hjulen. Besluta där du placera axlarna och markera den punkt där det stora redskapet kommer att sticka ut genom chassit.

• Skär en skåra eller hack i botten av bilen chassit stor nog för stora redskap att stänga utan att röra vid sidorna.

• Hot-lim nylon distanserna i bakaxeln till chassit så att det stora redskapet passar genom skåran du klippa, och hjulen är jämnt fördelade på båda sidor. Hot-lim distanserna framaxeln församling till främre botten av chassit.

• Passar de små kuggväxel på motoraxeln och mesh med stora redskap. Sidan av rutan eller flaska kan behöva klippas öppen och tillåter åtkomst till växeln. Hot-lim motorn på plats, stödja det på rätt höjd med klumpar av lim och kartong, så att det inte glider runt under kollisioner.

• Kör kala ändarna av solpanelen leder genom hålen i alligator clips. Böja och vrida dem med tången så att leder kommer att vara kopplad till klippen. Om alligator klipp bara har flikar men inga hål, böja flikarna över bly ändarna och löda på plats.

• Fäst solpanelen på chassi med gummiband eller kardborrband så att den står inför uppåt.

• Klipp Blymönja av solar panel till den positiva Polen på motorn och svart bly till den negativa terminalen.

• Testa den solar bil genom att ta det utanför till solskenet. Experimentera med lutningen på panelen och anpassning av dina fälgar till effektiviseringen av din solar bil.