mynewspapers.net

Hur man bygger en konstnärs ljuslåda

Hur man bygger en konstnärs ljuslåda


En ljuslåda är ett kraftfullt verktyg för nybörjare eller erfaren artist. Rutan lyser upp en bild på en överliggande bit papper, så konstnären kan utarbeta dispositionen. Mest kreativa projekt börjar med förslag till ritning. En ljuslåda hjälper till att behålla det ursprungliga perspektivet i layouten. I huvudsak, det ger dig en utgångspunkt för din bild. När du spårar grundlinjerna, kan du bygga på bilden och göra den tydlig. Skapa en hemmafixare ljuslåda kräver lite teknisk expertis eller pengar.

Instruktioner

• Få en mjölk spjällådan. Sammansatta materialet i lådan är inte viktigt. Rutan kan vara plast eller trä. Leta efter en låda lång nog att fungera som en fristående bit, så att den kan fungera som ett litet bord.

• Linje på insidan av lådan med papp. Täcker sidorna, men lämna botten öppen. Styrelsen måste täcka hela ytan att stänga ute ljus.

• Ställ in ett arbete ljus insida spjällådan. Tryck sladden genom ett hål i ena sidan av lådan. Du kan behöva skära ett litet hål i ena sidan av papp att rymma socket och sladd från arbete ljus. Webbplatsen oavsiktlig Artist föreslår ett ljus med en skyddande grill kan fungera bäst. Grillen kommer projektet ljuset uppåt, mot den ritning ytan. Säkra ljuset till botten av lådan med twist band.

• Fäst en bit smörpapper över toppen av lådan. Säkra papper med maskeringstejp. Detta kommer att sprida ljuset som kommer från inne i lådan.

• Mät öppnandet av lådan efter vax papper och band tillämpas så att det ryms ett lock på öppnandet. Använda måttbandet, börja vid det övre vänstra hörnet och mäta till det nedre vänstra hörnet. Upprepa processen från det övre vänstra hörnet till det övre högra hörnet. Skriv ned numren.

• Köpa en fotoram med ett glas skär. Använda mätningar från öppningen av mjölk lådan för att välja rätt storlek. Ramen behöver sitter ovanpå lådan som ett lock. Välj en bildruta som är något större än öppningen. Till exempel om lådan mäter 25 cm (10 inches) på alla sidor, leta efter en ram som är minst 26,5 cm (10 1/2 inches).

• Ta bort baksidan från ramen och dra ut alla papper skär, lämnar bara ram och glas.

• Applicera lim med en limpistol på utsidan av lådan, längs överkanten. Ställ in ramen, med infoga, ovanpå lådan. Tryck ramen i limmet att säkra det. Låt limmet tid att torka.

• Koppla in sladden från ljuskällan till ett vägguttag att testa rutan.