mynewspapers.net

Hur man bygger en hörnet Kina skåp

Hur man bygger en hörnet Kina skåp


Skåp som passar i hörnet av ett rum tenderar att vara i fokus för det rummet. Kina är bland de vanligaste visas objekten i ett hörn display skåp. Om du är den äventyrliga typen, då du skulle älska att kunna bygga din egen hörnet Kina skåp. För att hjälpa dig att bygga det perfekta hörnet skåp, känna Pythagoras sats kommer att hjälpa dig bestämma längden på alla tre sidorna av hörnet skåp när du veta längden på minst en.

Instruktioner

• Ställ in tabellen såg staketet på 24 inches. Nästa, ange bladet på en 45-graders vinkel. Placera ark av ek plywood mot staketet längs 96-tums kanten. RIP plywood. Du har två stycken av plywood ungefärligt 24 av 96 inches med en 45-graders vinkel längs ena kanten.

• Ställ in tabellen såg staketet på 20 tum. Placera gerade kanten på en av bitar från steg 1 mot staketet och rippa plywood igen. Mät bredd från lång punkt på Mitren square kant. Det bör vara 20 inches.

• Ställ in tabellen såg staketet på 19 1/4 inches. Placera gerade andra stycke från steg 1 mot staketet och rippa plywood igen. Mät bredd från lång punkt på Mitren square kant. Det bör vara 19 1/4 inches.

• Ställ in tabellen såg staketet på 2 1/4 inches. RIP två 1-by-3-by-72-inch bitar av virke. Detta är ändbitarna i ansiktet ramen.

• Ställ in tabell sågbladet tillbaka till 90 grader. Ange sedan tabellen såg staketet på 24 inches till vänster sida av klingan (dvs över bladet). Skär två stycken skapade från steg 1 till 3 över säden. Detta bör ge dig en längd av 72 inches för två stycken. Detta är hörnet ändarna av skåpet. Lägg två bitar så att Mitren långsida är vänd nedåt. Mät från nedre kanten 18 inches och göra en markering. Placera vinkelhake på det Markera och dra en linje tvärs över plywood.

• Ställ in tabellen såg staketet på 2 1/4 inches. Skär fyra bitar från överblivna plywood i steg 5. Mät och kapa dem vid 19 1/4 inches med den elektriska geringssåg. Dessa är knapar och kommer att användas för nedre och övre hyllorna.

• Plats åtta bitar av 3/4-inch plywood 19 1/4 av 19 1/4 inches på bordet. Placera vinkelhake från hörn till hörn och rita en linje att skapa två trianglar. Gör detta för alla åtta bitar. Därefter skär dessa bitar av plywood på raden med en cirkelsåg. Har du 16 trianglar. Åtta av dem kommer att vara större än de övriga åtta. Du kommer att använda större företag för hyllorna av Kina skåp.

• Placera de två slut paneler skapade i föregående avsnitt på bordet med lång peka av mitre vänd nedåt. Placera fyra 2 1/4-av-19 1/4-tums bitar av plywood från steg 6 i föregående avsnitt jäms med ändarna av två slutet panelerna. Applicera lim under dem och skydda dem till slutet paneler med 4d box naglarna.

• Från 18-tums mark gjorde i steg 5 i avsnittet ovan, mäta upp 10 1/2 inches och göra en markering. Nästa, mäta upp 3/4 tum och göra en annan markering. Start från märket, upprepa sedan mönstret ytterligare två gånger. Placera vinkelhake på varje märke och rita linjer tvärs över slutet panelerna att ange där hyllorna kommer att gå. Gör detta för varje slutet panelerna.

• Borra styrhål längs kanten utan mitre på den större av två slutet paneler varje 8 inches. Vara vissa finns det en på någon sida. Därefter gäller lim längs den kanten. Stå det på högkant så den andra panelen kommer butt mot det att skapa en "L"-form. Säkra två bitar till varandra med 1 1/2-tums eller skruvar.

• Borra hål överallt slutet panelerna får hyllor (märken och linjer från steg 2). Därefter kör en pärla av lim längs de två kanterna på en av hyllorna 19 1/4-tum och placera den längst ner på slutet panelerna där knapar är. Fäst den till slutet paneler med eller skruvar. Upprepa detta för alla hyllorna. Vara säker på att städa upp överflödigt lim omedelbart med en fuktig trasa.

• Placera en av 1-by-3-by-72-inch bitar av timmer på en av slutet paneler. Borra ett pilot hål genom det i var och en av hyllorna. Ta bort den och applicera lim längs kanten av panelen slutet, plats det tillbaka på limmet och fäst det med 6d avslutas naglar. Nästa, borra hål på en 45-graders vinkel genom timmer i slutet paneler och köra 6d finish naglar i varje. Upprepa detta för de andra slutet panelerna.

• Mät avståndet mellan två bitar av virke (bredden på skåpet) överst i skåpet. Markera en av de tre 1-by-3-by-36-inch bitarna av ek lumber därmed. Skär den med den elektriska geringssåg en bråkdel längre som du vill ha en tight passform. Upprepa detta för de andra två bitarna, mäta varje som kan vara olika. Borra hål med 1/16-tums borr, tillämpa lim på hyllorna där alla går och säkra dem med 6d slut naglar.

• Ställ in alla spik huvuden med spik. Fyll spik hålen och ansikte ram lederna med Ek putty. Låt det torka och slipa det med en bandslip. Sedan slipa skåpet med en elektrisk vibrerande slipmaskin.