mynewspapers.net

Hur man bygger en handgjord solsystemet

Hur man bygger en handgjord solsystemet


Bygga en handgjord solsystemet är en gemensam uppgift för studenter. Inte bara kommer det öka elevens förståelse för vårt expansiva solsystem, men det kommer att främja kreativitet. Det kommer ofta som en överraskning till studenter exakt hur stort vårt solsystem är och hur liten jorden är i jämförelse till andra planeter, till exempel Jupiter. Därför är det viktigt att bygga en modell av solsystemet att skala. Med några lätta att få objekt, kan du bygga en handgjord solsystemet.

Instruktioner

• Forma de skalade planeter med hjälp av modellering lera. Använda en online referens för att bestämma storlek varje planet bör vara genom att förklara storleken på din sol först; kom ihåg att det måste vara stor att hålla allt på skalan. Var noga följa instruktionerna för torkning på modelleran att förhindra deformering av din planeter.

• Rita en disposition av din planeternas banor på affisch ombord med märkpennor. Bestämma skalad banan radien med i referenshandboken. Starta genom att markera centrum för den affisch för din sol och fortsätta rita banor runt denna mittpunkt.

• Bestäm var du ska placera din planeter på deras orbitaler genom märkning med en markör. Kom ihåg att planeterna mycket sällan bildar en rak linje, så att inte vara en perfektionist kan löna sig!

• Fäst din planeter för att deras angivna platser med lim. Var noga med att sätta planeterna i rätt ordning. Se till att limmet på planeterna har torkat ordentligt innan du flyttar affisch styrelsen.