mynewspapers.net

Hur man bygger en grundläggande häst lada

Hur man bygger en grundläggande häst lada


Äga hästar är ett dyrt, och de rikaste ryttare och equestriennes skämma bort ofta sina djur med påkostade stallar. Men på en budget, en stolpe lada kommer att göra, och du kan bygga den själv.

Instruktioner

• Kontrollera lokala förordningar reglerar konstruktion och typer av byggnader som tillåts på din fastighet. Erhålla bygglov, om det behövs. Välj en plats som är nivå och har fast mark och där vatten kommer att rinna från dina barn.

• Skiss en lada plan på rutat papper. Radera och ändra tills tillfredsställt. För säkerhet och nytta, en standard stall storlek är 12 av 12 fot, och taket bör vara inte mindre än 8 fot hög, helst längre. För en enkel "shedrow" stil av lada (inte alltid lämpligt för kallare klimat) räcker en rad med spiltor med tak slagit bakåt och dörrar direkt till yttre. För en sluten ladan, planera inför shedrows med en 12-fots mittgången mellan och en toppnotering tak till centrum. Planera fönster eller dörrar att ge gott om ventilation.

• Rita inlägg baserat på din slutliga skiss. Köra en påle i marken för det första hörnet. Använd måttbandet för att bestämma placeringen av de andra hörnen, och köra tre mer insatser. Knyt strängen mellan insatserna som ett lod. Mät från hörnen och driva ytterligare insatser i jämnhöjd med lod att markera återstående inramning polacker, 6 fot apart.

• Gräva 30-tums-djupt hål på varje spel. Tamp 6 tum av grus i botten av varje hål för dränering. Ställa in hörnen först, häll ett betongfundament i varje hål och upprättstående stolpar, stärkande dem upprätt tills cement har botade. Sträng ett nytt lod mellan hörnen, att styra placeringen av återstående inramning polerna, och installera dem på samma sätt.

• Fäst takläggning stringers fast mellan pole toppar med pole-ladan naglar; de bära vikten av takstolar och tak. Installera takstolar; du behöver en på vardera änden av ladan, plus en (eller flera) i centrum och fördelade i hela, beroende på din lada längd. Använda stolpar, rep eller andra hängslen för att stödja varje takstol medan du spika det på plats. Ram-spik 2-av-6 virke över slutförda fackverket struktur, att placera varje bräda ca 3 fot ifrån varandra, för att fästa taket paneler.

• Fäst takläggning paneler på 2-av-6 cross-styrelserna i takkonstruktionen. Överlappa var något och täta luckorna. Använd en tenn strip eller ridge mössa för att täcka toppen.

• Fäst 2-av-4 med pole-ladan naglar mellan ladans inlägg, att montera spåranslutning till. Ordna en rad styrelseuppdrag nära marken, ett i mitten och ett längst upp. Spik 4-av-8-fots spåranslutning till dessa styrelser med inramning naglar, att skapa väggar. Installera lada dörrar.

• Bygga bås med 2-av-6-tums T & amp; G gul furu som kickboards för varje 12-av-12-fots låda. Konstruera platta väggar minst 4 fot hög; gå högre mellan spiltor eller installera prefabricerade stål-bar avdelare för ljus och ventilation, medan du fortfarande håller hästar åtskilda. Hänga stall dörrar.

• Måla din lada och fläcken spiltor eller andra utsatta trä för utseende och väderbeständighet.